SPEL

Skribent

David Grundström

25 juli 2017 | 21:00

Dessa spel är gratis på din Xbox denna månad

Om du betalar för onlinetjänsten Xbox Live Gold får du varje månad tillgång till ett gäng spel gratis. Nu vet vi vilka som blir gratis under augusti!
För att kunna spela online på din Xbox One eller Xbox 360 måste du prenumerera på onlinetjänsten Xbox Live Gold. Men tjänsten kommer även med andra fördelar, såsom "Gsames with Gold"-programmet. Varje månad finns spel till både Xbox One och förra generationens Xbox 360 som du slipper betala ytterligare för.
 
Om du äger en Xbox One fungerar dessutom även spelen till Xbox 360, då dem är bakåtkompatibla.
 
Nu vet vi vilka spel som kommer ingå i augusti månad:
 

"Slime Rancher" (Xbox One)

 
 
Under hela augusti månad kommer spelet "Slime Rancher" finnas tillgängligt att ladda ner. I detta bizarra spel befinner du dig på en planet många ljusår från jorden. Som titeln kanske avslöjar går spelet ut på att starta en ranch för gulliga små varelser kallade "Slimes". Du kan fånga och föda upp dessa slimes och ta fram nya sorter av dem för att tjäna ihop så mycket pengar som möjligt. Med pengarna kan du köpa uppgraderingar och nya föremål för att utöka din farm. Spelet är fortfarande under utveckling och kommer med konstanta uppdateringar.
 

"Trials Fusion" (Xbox One)

 
 
Från och med den 16:e augusti (och fram till den 15:e september) kan Xbox One-ägare ladda ner "Trials Fusion". I "Trials"-spelen styr du en motorkrossförare i en tvådimensionell miljö där du måste övervinna ofta väldigt galna hinderbanor. Det är ett väldigt enkelt koncept, men svårt att bemästra på de senare nivåerna, vilket gör spelet väldigt lätt att plocka upp för såväl den ovane spelaren såsom den mest erfarna. Just "Trials Fusion", som är det senaste spelet i serien. Det utspelar sig år 2042 och innehåller såvär futuristiska städer såsom neonskrikiga färger.
 

"Bayonetta" (Xbox 360)

 
 
Mellan den 1:a och 15:e augusti har såväl Xbox One som Xbox 360-ägare möjligheten att ladda ner "Bayonetta". Detta är ett actionspel i stil med "Devil May Cry" där du tar rollen som häxan med samma namn som speltiteln. Beväpnad med pistoler, beväpnade högklackade skor och magi tar hon sig an både demoner och änglar i detta superba spel. Om du bara ska prova ett spel av dessa fyra rekommenderar jag just "Bayonetta".
 

"Red Faction: Armageddon" (Xbox 360)

 
 
Med start 16:e augusti fram till månadsskiftet kommer du kunna ladda ner "Red Faction: Armageddon" till din Xbox One eller Xbox 360. Ett futuristiskt skjutarspel som utspelar sig på Mars. Efter en lyckad revolution mot jorden måste du nu slåss mot en uråldrig ras utomjordingar som befinner sig på planeten. 
 
Det gick inte särskilt bra för "Armageddon" när det originellt släpptes, vilket orsakade att spelserien lade ner - men dåliga försäljningssiffror betyder inte alltid att det är ett dåligt spel. När det ändå är gratis kan "Red Faction: Armageddon" vara värt din tid!
| 25 juli 2017 21:00 |