Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 februari 2012 | 14:01

Depp filmar "The Lone Ranger" med Gore Verbinski

Idag börjar inspelningarna av ett nytt actionäventyr från teamet bakom "Pirates of the Caribbean".

Efter förseningar och alla möjliga slags problem är inspelningen äntligen igång på "The Lone Ranger", en nytolkning av den klassiske hjälten som figurerat i radio, TV och på bioduken sedan 1930-talet. Armie Hammer spelar huvudrollen som den maskerade hjälten, och Johnny Depp är hans sidekick Tonto.

"The Lone Ranger" beskrivs av filmbolaget Disney som ett äventyr fyllt med action och humor, där den berömda maskerade hjälten väcks till liv genom nya ögon.

Indianen och krigaren Tonto (Depp) ger liv åt de aldrig tidigare berättade historierna som gjort John Reid (Hammer), en lagens man, till en rättvisans legend. Publiken får följa med på ett skenande tåg av överraskningar och humoristisk osämja. De två osannolika hjältarna måste sida vid sida lära sig att samarbeta och bekämpa girighet och korruption.

Gore Verbinski, som regisserat "Pirates of the Caribbean"-filmerna och nu senast Oscarsbelönade "Rango", står för regi. Manuset till "The Lone Ranger" är skrivet av Ted Elliott & Terry Rossio som också skrev "Pirates of the Caribbean" samt Eric Aronson och Justin Haythe. Tom Wilkinson, William Fichtner och Helena Bonham Carter förstärker rollistan.

"The Lone Ranger" är planerad för biopremiär 31 maj 2013.

| 29 februari 2012 14:01 |