Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2023 | 08:45

Denzel Washington kan bli yngre i ”The Equalizer”-prequel

Regissören Antoine Fuqua vill använda AI-teknologi för en digital föryngring av skådespelaren inför nästa film - inspirerad av ”Indiana Jones”.
Höstens tredje ”The Equalizer”-film har fått undertiteln ”The Final Chapter”, och markerar slutet på resan för hårde karaktären Robert McCall. Denzel Washington spelade den före detta spionen för första gången år 2014.
 
Men det kanske inte är slutet trots allt. Regissören Antoine Fuqua avslöjar nu att det finns planer för en prequel, som skulle berätta tuffingens origin story. Om det blir av är tanken att låta 68-årige Washington smaka på Hollywoods nya favoritkur mot rynkor: en digital föryngring.
 
- Jag har tänkt på det en hel del. Speciellt nu med den nya teknologin och AI och allt… Finns det en historia att berätta om hur McCall blev denna person - vem var han som yngre? Vi har talat om detta rätt mycket med manusförfattaren.
 
 
Fuqua väntar dock innan han säljer in idén till Denzel.
 
- Allt är så nytt. Jag följer utvecklingen, jag har sett Harrison Fords film och vet att andra filmer är på väg… Och jag hör att teknologin blir alt bättre. Jag väntar och ser vart det leder, säger regissören i en intervju med NME.
 
 
I höstens ”The Equalizer 3” flyttar Robert McCall till Italien, där han upptäcker att lokalbefolkningen har problem med maffian. Filmen får svensk biopremiär 1 september.
| 24 augusti 2023 08:45 |