Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

22 februari 2019 | 12:00

Denzel Washington regisserar Michael B. Jordan i nytt krigsdrama

Denzel Washingtons nästa projekt som regissör är "Journal for Jordan", ett verklighetsbaserat relationsdrama som utspelar sig under kriget i Irak. Michael B. Jordan har huvudrollen.
"Journal for Jordan" är en film som bygger på en bok av Pulitzerbelönade journalisten Dana Canedy, en kvinna som inledde en romans med en amerikansk soldat i ett konfliktdrabbat Irak.
 
Soldaten Charles Monroe King spelas av Michael B. Jordan, och har mindre att göra med att han har samma namn som utgör en del av filmtiteln, och mer att göra med att han har vart på nästan allas läppar sedan bland annat "Creed"-filmerna och "Black Panther"(2018). Förutom att Jordan har huvudrollen så är han också en av producenterna i Denzels projekt, rapporterar Variety.

"Journal for Jordan" anspelar på den dagbok som King skrev till sin son men tragiskt nog aldrig fick chansen att slutföra. Canedy försöker att gå till botten med vad som egentligen hände när King gick bort, då hon kände sig otillfredsställd med vad som redogjordes av den amerikanska armén.

Onekligen kan vi vänta oss mycket av filmen. Den verkar vara dels ett krigsdrama, dels ett kärleksdrama och en mysterium som väntar på att nystas upp.

Virgil Williams som tidigare varit Oscarsnominerad för "Mudbound" (2017) står för filmens manus.
| 22 februari 2019 12:00 |