Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 september 2016 | 14:00

Denis Villeneuve vill göra remake på "Dune"

Skulle du vilja se en nyversion av David Lynchs sci-fi-epos från 1984?
Villeneuve har etablerat sig som en av de mest intressanta filmskaparna idag, och hans senaste film, "Arrival", mottogs med lysande recensioner. Härnäst väntar mastodontuppdraget "Blade Runner 2" för kanadensaren, men i en intervju med Variety berättar han att han också drömmer om att få göra en egen version av "Dune".

- Jag hade velat prova på sci-fi under en väldigt lång tid. "År 2001: Ett rymdäventyr" är en film som verkligen imponerade på mig som tonåring. Och "Blade Runner". Och "Närkontakt av tredje graden" är också en av mina favoriter. Jag letar alltid efter bra sci-fi-material, och det är svårt att hitta originellt och starkt material som handlar om något annat än vapenteknik. En gammal dröm jag har är att göra en adaption av "Dune", men det är en lång process att få rättigheterna till det, och jag tror inte att jag kommer lyckas.

Villeneuve berättar också att han har några egna sci-fi-projekt på gång:

- Jag skulle älska att skriva något själv. Jag har två sci-fi-projekt på gång just nu som befinner sig i väldigt tidiga stadier. Det är för tidigt att prata om dem.

"Dune" släpptes år 1984 och regisserades av David Lynch. Filmen nominerades till en Oscar för Bästa ljud.

Så här såg trailern ut när det begav sig:

| 13 september 2016 14:00 |