Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2017 | 14:00

Denis Villeneuve kan ta sig an ”Cleopatra” härnäst

Regissören bakom ”Blade Runner 2049” verkar redo för mer episka projekt.
Kanadensiske filmskaparen Denis Villeneuve kan hugga in på ”Cleopatra” som sitt nästa filmprojekt. Mannen som ännu inte gjort oss besvikna (”Nawals hemlighet”, ”Prisoners” och ”Arrival” är några av hans filmer) sägs vara aktuell för en biografi om den egyptiska drottningen, skriver Deadline.

Elizabeth Taylor gjorde huvudrollen i den hittills mest kända filmen från 1963. Den nya ”Cleopatra” bygger dock på en ny biografi utgiven 2010.

James Cameron, David Fincher, Paul Greengrass och Ang Lee är några av de filmskapare som varit påtänkta för jobbet genom åren. Vid ett tillfälle skulle Angelina Jolie spela huvudrollen, men det är inte känt om Sony nu letar efter någon annan.
 
 
Villeneuve har knappast ont om jobb efter att ”Blade Runner 2049” lanseras på bio nästa vecka. Han hoppas också filma en ny version av science fiction-romanen ”Dune”, och ett rykte säger att 007-producenterna jagar honom för nästa Bondfilm.
 
Dessutom står thrillern "The Son" på tur. Regissören berättade för mig under en pressträff tidigare i somras:
 
- Jag är kopplad till två projekt: en bok av Jo Nesbo, ”The Son”, och också ”Dune” skriven av Frank Herbert. Just nu skrivs det filmmanus av båda böckerna, och det är precis i början av processen. Jag vet inte vilken av dem som blir min nästa film.
| 28 september 2017 14:00 |