Film

Skribent

Alexander Svensson

22 mars 2024 | 17:01

Denis Villeneuve har ett viktigt krav för att "Dune: Part Three" ska bli av

Denis Villeneuve har hårda kvalitetskrav, inte minst på sitt eget arbete.
“Dune: Part Two” är en storartad succé, med biointäkter som passerat 500 miljoner dollar världen över och en kritikerkår som närmast unisont hyllar filmen. Därmed borde Denis Villeneuves omtalade tredje “Dune”-film vara ett faktum. Men riktigt så enkelt är det kanske inte, enligt regissören själv.
 
I ett samtal med Empire verkar Villeneuve känna att han kan behöva ta en paus från Paul Atreides och äventyren på Arrakis:
 
Denis Villeneuve och Rebecca Ferguson.
 
- Jag gjorde bägge filmerna direkt efter varandra, vilket kändes helt rätt. Jag tyckte att det var en bra idé att fortsätta direkt efter “Part One”. Vi höll redan på att designa, skriva, et cetera. Men det innebar också att jag spenderade sex år non-stop på Arrakis, och jag tror att det kan vara hälsosamt att ta ett litet kliv tillbaka.
 
Villeneuve lägger också till att han bara tänker göra en tredje “Dune” om den kan överträffa “Part Two”:
 
- Om vi återvänder så måste det vara äkta, och det måste vara relevant. Om jag någonsin gör “Dune Messiah” så är det för att den kommer att bli bättre än “Part Two”. Annars gör jag det inte.
 
Florence Pughs Irulan kan förhoppningsvis få större utrymme i en tredje "Dune"-film.
 
Att överträffa “Dune: Part Two” är, vilket de flesta som sett filmen förmodligen begriper, lättare sagt än gjort. Men om det är någon som kan så är det förmodligen Denis Villeneuve. Om han dock först behöver ta en välförtjänt paus så kan det dock innebära att det tar ett litet tag innan vi får se fortsättningen på Paul Atreides resa.
 
Villeneuve har dock tidigare sagt att han jobbar på ett manus för en tredje “Dune”, så det är ändå sannolikt att filmen blir av förr eller senare. Det lär med andra ord vara en fråga när snarare än om. Men kan Villeneuve få till en film som är ännu bättre än “Dune: Part Two” så lär det vara värt väntan.
 
Vill du att Denis Villeneuve gör en tredje “Dune”? Tror du att han kan överträffa “Part Two”?
 
 
| 22 mars 2024 17:01 |