Film

Skribent

Josefine Krischausky

30 mars 2021 | 13:30

Den ultimata bioupplevelsen kommer till Köpenhamn

THX Ultimate Cinema dyker för första gången upp i Europa hos den danska biografen Imperial.
THX, utvecklat år 1983 av George Lucas, är idag ledande när det kommer till modern teknik inom biografbranschen. En av deras så kallade Ultimate Cinema-biografer kommer nu till Europa för första gången, genom ett samarbete med Nordisk Film. 
 
Biografen kommer att lanseras hos Imperial i Köpenhamn, som är norra Europas största ensalongsbiograf med sina 1002 platser, samt en bioduk på drygt 140 kvadratmeter.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Med vårt 60-årsjubileum som vi firar i år, fortsätter Imperial att vara Danmarks premiärbiograf, och kommer nu att nå denna viktiga cinematiska milstolpe genom att ta hit en av de bästa filmupplevelser som finns tillgänglig i världen, för att gripa tag i och uppsluka de danska biobesökarna", säger Nordisk Films Casper Bonavent i ett pressmeddelande. 
 
THX utlovar att det kommer innebära en bioupplevelse utöver det vanliga, där filmerna ser ut och låter som allra bäst. Till de centrala funktionerna hör en laserprojektion med 4K-upplösning, stark kontrast, klarhet och lysande färger, ett uppslukande ljudsystem med en akustik som förhöjer upplevelsen, samt tillgång till exklusivt remaster-material av hög kvalitet. 
 
Första gången THX öppnade en sådan biograf var i Los Angeles år 2019. Om det även kan dyka upp i Sverige inom en snar framtid återstår att se, men sannolikheten finns absolut där. 
| 30 mars 2021 13:30 |