Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 december 2021 | 17:05

Den skrotade "Game of Thrones"-spinoffen kostade 30 miljoner dollar

HBO spenderade hela 30 miljoner dollar på att spela in ett pilotavsnitt till "Game of Thrones"-spinoffen med Naomi Watts i huvudrollen, innan den skrotades.
IGN rapporterar att en intervju i James Andrew Millers bok "Tinderbox: HBO's Ruthless Persuit of New Frontiers" avslöjar spelet bakom kulisserna, som ledde till att den första officiella spinoffserien till "Game of Thrones" skrotades.
 
HBO brukar i vanliga fall vara väldigt långsamma när det kommer till skapandet av sina tv-serier, eftersom man oftast spelar in ett pilotavsnitt och visar upp för cheferna inom bolaget som får avgöra om arbetet ska få fortsätta på serien eller inte. Där är det många projekt som fallit under åren, som i vissa fall sedan plockats upp av olika konkurrenter istället. Men när HBO valde att skrota den planerade spinoffen, som då gick under namnet "The Long Night", så var det många som blev förvånade.
 
- Man hade spenderat över 30 miljoner dollar på ett pilotavsnitt till en "Game of Thrones"-prequel när jag kom dit. När jag såg en version av det några månader senare så sade jag till Casey [Bloys, dåvarande programchefen]; "Det här fungerar inte och jag tror inte att det lever upp till originalseriens löfte". Han sade inte emot, vilket faktiskt var en lättnad, berättar den förre WarnerMedia-chefen Bob Greenblatt.
 
"House of the Dragon" är däremot fortfarande redo för premiär nästa år. 
 
När det kommer till arbetet på den kommande "Game of Thrones"-spinoffen, "House of the Dragon", så ska det visst även ha varit Greenblatt som föreslog att man skulle hoppa över steget med inspelning av ett pilotavsnitt och ge den prequelserien grönt ljus direkt:
 
- Det var jag som uppmuntrade Casey att ge grönt ljus till serien. Jag sade att vi inte borde riskera 30 miljoner dollar på en pilot. Det går inte att spendera 30 miljoner dollar på en pilot och inte plocka upp den. Så jag sade; "låt oss inte göra en pilot, låt oss göra en grym serie som vi känner oss stolta över och sedan bara göra den - eller inte".
 
 
Den första säsongen av "House of the Dragon" kommer att släppas någon gång under 2022, med största sannolikhet någon gång i början på april (om man går efter när originalserien brukade släppas). Efter ett något svagt intresse från de gamla "Game of Thrones"-fansen, tycktes åtminstone den första trailern väcka mångas lust till liv igen.
 
Om vi nu ska tro på Greenblatt så började man i alla fall inte att spela in något av den kommande prequelserien innan man kände att den kunde leva upp till förväntningarna på samma kvalitet som originalserien (förhoppningsvis är det de fyra första säsongerna man tänker på då...). Men man hade ju nästan velat få se något klipp ur det där pilotavsnittet, som gjorde att HBO hellre kastade 30 miljoner dollar i sjön - än lät någon annan se det.
 
För egen del hade jag gärna sett att man även filade på en officiell fortsättning á la "Dexter: New Blood", där chansen finns att ge originalserien lite upprättelse med en fortsättning av Aryas nya äventyr. Där har vi något som jag personligen tror att de gamla fansen hade kunnat bli peppade över i alla fall!
 

Läs också: Ytterligare 7 skådespelare ansluter till "House of the Dragon"

 
Är du sugen på att få se vad "House of the Dragon" kommer att kunna bjuda på? 
| 2 december 2021 17:05 |