Serie

Skribent

Josefine Krischausky

24 september 2021 | 21:15

Ytterligare 7 skådespelare ansluter till "House of the Dragon"

Det fortsätter att trilla in nya namn på rollistan till "House of the Dragon", prequelserien som kommer att utspela sig 300 år innan händelserna i "Game of Thrones".
"House of the Dragon", baserad på George R.R. Martins bok "Fire & Blood", har fått ännu fler tillskott till sin rollista. Variety meddelar att ytterligare sju skådespelare har anslutit till serien, vars handling utspelar sig 300 år innan "Game of Thrones", och kommer att följa Targaryen-familjens tid vid makten.
 
Det är sedan tidigare känt att övriga roller i serien kommer spelas av bland andra Paddy Considine, Emma D'arcy, Matt Smith, Olivia Cooke, Steve Toussaint och Rhys Ifans. För den som vill veta mer om deras respektive rollfigurer har vi gått närmare in på det i en tidigare artikel
 
Nedan följer de sju nytillskotten, samt vilka karaktärer de kommer att spela. 
 
Ryan Corr ("Holding the Man", "Wolf Creek 2) gör rollen som Ser Harwin 'Breakbones' Strong, som är arvinge av Harrenhal och dessutom sägs vara den starkaste mannen i de sju rikena. Hans yngre bror Larys Strong kommer att spelas av Matthew Needham ("The Ritual"), medan deras far Lord Lyonel Strong spelas av Gavin Spokes ("Brexit"). 
 
Ryan Corr, Matthew Needham och Gavin Spokes.
 
Jefferson Hall ("Taboo") spelar dubbelroll som Jason Lannister, lord av Casterly Rock, samt dennes tvilling Ser Tyland Lannister.  Bill Paterson ("Häxor", "Fleabag") spelar Lyman Beesbury, lord av Honeyholt.
 
David Horovitch kommer att spela Grand Maester Mellos, som är en pålitlig rådgivare till kung Viserys Targaryen (Considine). Till sist ser vi Graham McTavish som Ser Harrold Westerling, som har tjänat i Kingsguard sedan kung Jaehaerys dagar, och som beskrivs som en ärofylld riddare och stor förebild. 
 
"House of the Dragon", som kommer bestå av tio avsnitt, satte igång sina inspelningar i våras. Redan i maj kunde vi ta del av de första bilderna från serien, och vi hoppas att det även är dags för en teaser inom en snar framtid. Premiären på HBO Max är planerad att ske någon gång under 2022. 
 
Ser du fram emot "House of the Dragon"? Kommentera gärna nedan. 
| 24 september 2021 21:15 |