Serie

Skribent

MovieZine

5 maj 2021 | 17:25

HBO släpper första bilderna ur ”House of the Dragon”

Vår första titt på storserien som äger rum 300 år innan "Game of Thrones"!
Inspelningen av ”House of the Dragon” har precis börjat och vi har just fått in en första smygtitt från HBO.
 
Den påkostade fantasyserien ”House of the Dragon” är baserad på George R.R. Martins bok, ”Fire & Blood”, och berättar historien om familjen Targaryen 300 år innan händelserna i ”Game of Thrones” ägde rum. Miguel Sapochnik har regisserat flera avsnitt och är showrunner tillsammans med manusförfattaren Ryan Condal.
 
Kolla in de första bilderna och läs mer om seriens huvudpersoner nedan.
 
 
Olivia Cooke som Alicent Hightower: Dotter till Otto Hightower, även känd som "The Hand of the King". Alicent är den vackraste kvinnan i de sju rikena, och hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans inre cirkel. Hon har både nåd och skarp politisk känsla.

Rhys Ifans som Otto Hightower: Otto är också känd som "The Hand of the King" och tjänar både kungen och riket på ett lojalt och troget sätt. I Ottos ögon är det största hotet mot kungariket kungens egen bror, Daemon, och det faktum att Daemon är arvtagare till tronen.
 
 
Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon aka The Sea Snake: Velaryon-familjen har en valyrisk blodlinje som är lika gammal som Targaryen-familjen. Som "The Sea Snake" är Lord Corlys den största nautiska äventyraren i Westeros historia, och han har byggt en kraftfull familj som är ännu rikare än familjen Lannister och äger den största flottan i världen.
 
 
Emma D'Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen: Kungens förstfödda barn, som är av rent valyriskt blod och en skicklig drakryttare. Många kommer att säga att Rhaenyra föddes med allt... men hon föddes inte som man.

Matt Smith som prins Daemon Targaryen: Kung Viserys yngre bror och tronarving. Daemon är en enastående krigare och drakryttare. Men det sägs att när en Targaryen föds, kastar gudarna ett mynt i luften.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
”House of the Dragon” förväntas ha premiär under 2022.
| 5 maj 2021 17:25 |