Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 juli 2019 | 00:00

Den sjunde "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D."-säsongen blir den sista

Det är däremot en "planerad" nedläggning av tv-serien som lyckligtvis planerar att knyta ihop alla lösa trådar.
Marvel TV-chefen Jeph Loeb avslöjade nyheten om att den sjunde säsongen av "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." kommer att bli den sista, i en intervju med Deadline. Vi har tidigare rapporterat flera gånger om hur nära serien har varit att läggas ned.
 
Loeb började med att berätta hur de alla trodde att den femte säsongen skulle bli den sista, vilket är varför säsongsfinalen fick namnet "The End". Men när ABC sedan hörde av sig och undrade om de inte ville göra en säsong till... och sedan gjorde samma sak igen med den sjunde säsongen. Bestämde Marvel sig för att göra en sjunde säsong - men bara om den fick bli den sista säsongen. De ville nämligen inte riskera att serien lades ned utan att de visste om det i förväg.
 
- Eftersom då kan vi på bygga en säsong som kommer att knyta ihop alla trådar som finns. För att vara säkra på att vi kan nå en tillfredsställande upplösning för fansens, skådespelarnas, Marvels och ABC:s skull. När du vet att det är det du gör, kan man ta större risker, på liv och död. Besluten du fattar blir plötsligt mer riktiga, eftersom du inte samtidigt tänker på hur du ska lyckas göra dem ogjorda i nästa säsong. Du gör det för att det är vad som ska bli slutet på berättelsen.
 
Det låter med andra ord som ett riktigt bra beslut, få serier har chansen att få sju hela säsonger. Med de tretton kommande avsnitten i den sjunde säsongen kommer "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." att komma upp i totalt 136 avsnitt - med ett slut som verkligen knyter ihop allt, som kan leva vidare och hittas av nya tittare på Disney+ i många år framöver.
 
 
Vad tycker du om Marvels beslut att bara gå med på en sjunde säsong ifall det fick bli den sista? Kommentera gärna nedan!
| 19 juli 2019 00:00 |