Sponsrat

Skribent

Annons

3 november 2022 | 10:55

Den orealistiska radioshowen i The Cuphead Shows "Roll the Dice"

Cuphead är ett av de spel som fick extra mycket uppmärksamhet för sin grafik. Spelet tog inspiration från tidiga 1900-talets tecknade filmer. Spelet blev så populärt att det tidigare i år släpptes en TV-serie på Netflix. Likt spelet blev serien beundrad för sin rika animation och kreativa upplägg.
Artikeln är en annons från Bazoom.
 
I dag kommer vi att recensera en speciell scen i femte avsnittet av första säsongen med det oerhört kreativa namnet "Roll the Dice". I scenen försöker djävulens assistent King Dice att lura Cuphead in i en själsslukande fälla. Till sin hjälp använder de en riggad radioshow, i stil med Postkodmiljonären.
 
Vi kommer analysera scenen och jämföra liknande TV-shower i verkligheten för att se olikheter och fysiska omöjligheter. Vi kommer kolla på både psykologiska och fysiska aspekter. För att kunna göra det har vi kollat på flera spelshower hos bettingsajter listade på https://www.casino-utan-konto.info/. Vi har också tittat på verkliga TV-shower såsom Postkodlotteriet och Bingolotto.
 

Vad handlar The Cuphead Show om?

 
Serien handlar om bröderna Cuphead och Mugman. I det första avsnittet gick de till ett tivoli som visade sig vara riggad av Djävulen själv. När Cuphead av misstag förlorade ett av spelautomaterna i parken höll han på att förlora sin själ. I sista stund blev räddad av Mugman. Resten av serien handlar om hur Cuphead och Mugman försöker undvika Djävulen. Som försöker få tag på Cupheads själ som han är skyldig honom.
 
 

Publikens respons

 
Eftersom radioshowen var riggad framgick det tidigt att radioshowen inte var som den borde. Bland annat fick King Dice flera andra chanser och han gavs flera ledtrådar. Dessutom spelade orkestern Cupheads favoritlåtar för att han lättare skulle kunna gissa låten med mera. Ändå reagerade inte publiken, hade det här varit ett verkligt program hade den fort blivit nerplockad.
 

Tärningen som snurrade av

 
I slutet av showen blev Cuphead ombedd att snurra två tärningar på ett hjul. Självklart var hjulet riggat och gav alltid vinstkombinationer. Han snurrade dock tärningarna så hårt att de föll av och krossades som glas.
 
I showen ser tärningarna ut att vara minst en kubikmeter var. Det hade kanske varit mer realistiskt om tärningarna hade gott i krass på en gång. Även om det är en mer humoristisk vändning när de först faller fem meter. För riktiga TV-program med tävlingsinslag är det vanligt med en form av chansspel. I de fallen är det vanligtvis programledaren som initierar spelet.
| 3 november 2022 10:55 |