Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 maj 2018 | 08:30

Den kommande "Watchmen"-serien blir inte en adaption av originalet

HBO:s kommande "Watchmen"-serie kommer istället att utspela sig i nutid - men fortfarande befinna sig i samma värld som originalverket och filmadaptionen.
"Watchmen"-seriens skapare, Damon Lindelof ("The Leftovers", "Lost"), berättade själv om sina intentioner, i ett långt brev (via sitt Instagram-konto) till världens alla Watchmen-fans. I det fem sidor långa brevet berättar han om sin egen kärlek till "Watchmen"-originalet, och att han inte avser att försöka adaptera det. Istället är tanken att berätta en helt ny historia, som däremot befinner sig i samma värld som serieromanen från mitten av 1980-talet.
 
Allt som hände i originalet har fortfarande hänt i Lindelofs version. Liknelsen som görs i brevet är Bibelns Gamla och Nya testamenten. Watchmens "Gamla testamente" från 1980-talet var färgat av Reagan, Thatcher och Gorbachev. Medan Lindelofs version som ska utspela sig i nutid, istället blir färgat av "Trump, May och Putin - samt den häst han rider runt på, med bar överkropp".
 
 

Day 140.

Ett inlägg delat av Damon (@damonlindelof)

 
HBO har i nuläget enbart beställt ett pilotavsnitt av Lindelofs "Watchmen"-serie, förhoppningsvis kommer de att gilla piloten och ge serien en full säsong så snart som möjligt. Personligen ser jag nämligen fram emot den här serien något extremt mycket!
 
Kommer du att ge "Watchmen"-serien en chans om den får en full säsong - och vad tycker du om Lindelofs brev? Kommentera gärna nedan!
| 23 maj 2018 08:30 |