Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

31 mars 2024 | 20:00

Blodspår hela vägen till Netflix med alla säsonger av "Dexter"

Alla säsonger av originalserien, kanske vi ska tilllägga för säkerhets skull.
Det är nu mer än tio år sedan Dexter Morgan (Michael C. Hall från "Six Feet Under") lämnade våra tv-apparater för första gången. Att döma av en del av reaktionerna på "Dexter: New Blood". Så borde han kanske ha stannat där?
 
Jag tyckte faktiskt om den nya serien en hel del, tyckte det var en av de bättre säsongerna om man jämför med gamla serien, men det hör inte hit eftersom Netflix bara har tagit emot de åtta första säsongerna.
 
Om du helt har missat "Dexter" när det begav sig och nu ser en sen chans att bekanta dig med den (klokt) så, så kan jag upplysa om att det är ett kriminaldrama där vi får följa titelkaraktären Dexter Morgans öden och äventyr. Det lite speciella med Dexter är att han både jobbar för polisen, som blodanalytiker, och dessutom är seriemördare på sin fritid. Men inte vilken seriemördare som helst - han dödar bara folk som verkligen förtjänar det (oftast, i alla fall).
 
Serien är baserad på romanerna av författaren Jeff Lindsay, men tar sig ganska (väldigt) stora friheter jämfört med förlagan. För det mesta med ett lyckat resultat.
 
Alla 8 säsonger av original-"Dexter" finns alltså nu att streama på Netflix. Vill du se "Dexter: New Blood" behöver du däremot vända dig till SkyShowtime eller Tele 2 Play.
 
 
| 31 mars 2024 20:00 |