Film

Skribent

MovieZine

27 april 2021 | 09:10

”Demon Slayer the Movie: Mugen Train” gör succé i USA

Anime-fenomenet står för den största biopremiären för en icke-engelskspråkig film - någonsin.
Det japanska anime-fenomenet ”Demon Slayer the Movie: Mugen Train” fortsätter att krossa biorekord. Filmen är redan den största biosuccén någonsin i Japan, och välter just nu biokassorna även i USA.

I helgen gick ”Demon Slayer” upp på amerikanska biodukar där den drog in 21 miljoner dollar. Det är den största premiärhelgen någonsin för en icke-engelskspråkig film… och ett bevis på att undertexter inte behöver vara något hinder för hardcore-fansen.

- Med varje milstolpe som filmen uppnår vet vi att allt är tack vare de fans som har stöttat serien och teamets outtröttliga arbete. Det är en ära att den tas så väl emot över hela världen, kommenterar Atsuhiro Iwakami, VD för Aniplex.
 
 
”Demon Slayer” började som en mangaserie, och blev tv-serie under 2019. Handlingen följer Tanjiro som utbildar sig till demonjägare för att kunna återvinna sin syster tillbaka till människovärlden efter att hon förvandlats till en demon. ”Demon Slayer the Movie: Mugen Train” lägger grunden för tv-seriens andra säsong som ska sändas under 2021, skriver IGN.
 
Filmen får svensk biopremiär inom kort, men än så länge finns det inget premiärdatum satt.
| 27 april 2021 09:10 |