Skribent

Alexander Kardelo

12 mars 2021 | 08:50

Delar du Netflix-lösenord med andra? Snart kan det vara slut med det

Netflix försöker klämma åt alla lösenordsfuskare.
Streamingjätten Netflix har 200 miljoner betalande kunder världen över, men det faktiska antalet tittare är förmodligen mycket mer. Att personer inom samma hushåll delar på ett konto är inget konstigt, men det är också vanligt att folk lånar ut sina lösenord till familj eller vänner.
 
 
Men snart kan det vara slut med lösenordsfusket. Netflix försöker komma åt problemet - till att börja med via ett vänligt popup-meddelande på skärmen.
 
Just nu testar man en ny funktion, där användare tillfrågas om de har rätt att använda Netflix-kontot. Ett sms eller mail skickas till kontots ägare för verifiering. Men man kan också välja att verifiera sig vid ett senare tillfälle, enligt CNN.

- Testet är designat för att säkerställa att folk som använder Netflix-konton verkligen har rätt att göra det, säger en talesperson från Netflix.
 
 
 
"Om du inte bor med ägaren till det här kontot, behöver du skapa ett eget för att fortsätta titta", säger meddelandet på skärmen. Därefter har man möjlighet att testa Netflix gratis i 30 dagar.
 
Det är hittills bara en begränsad skara användare som påverkas medan man testar funktionen. Meddelandet ska också bara dyka upp i tv-appen, och inte i smartphones eller på paddor. Om det verkligen hjälper mot alla lösenords-snyltare och lockar in fler prenumeranter till tjänsten, får tiden utvisa.
 
Hur många personer delar på ditt Netflix-konto? I hur många olika hushåll? Kommentera nedan. (Vi lovar att inte skvallra.)
| 12 mars 2021 08:50 |