Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

13 augusti 2015 | 07:30

"Deadwood" kan återuppstå

HBO bekräftar att de funderar på återuppliva västerndramat.
Entertainment Weekly skriver dock att det är för tidigt att börja spela Al Swearengen-drinkspel, för än så länge ligger hela projektet i sin linda. Men, och detta är ett viktigt men, diskussioner har inletts om att göra en tv-film av det kritikerrosade David Milch-eposet.

"Deadwood" handlade om uppbyggandet av en stad i South Dakota i slutet av 1800-talet (under guldrushen) och dess färgstarka invånare. Serien hade en imponerande rollista, fast då var merparten inte alls så kända som de sedan kom att bli. Tre säsonger fick "Deadwood" (2004-2006) och den lämnades oavslutad, till tittarnas frustration. 

Bland namnen som var inblandade: Timothy Olyphant, Ian McShane (han vann en Golden Globe 2005 för sin roll som barägaren Al Swearengen), Molly Parker, John Hawkes, Paula Malcomson, Dayton Callie, Robin Weigart, Brad Dourif, Kim Dickens, Powers Boothe, Titus Welliver, Anna Gunn, Sarah Paulson, Jim Beaver, Garret Dillahunt.

Sistnämnda är för övrigt anledningen till all upphetsning. Dillahunt, som spelade inte mindre än två roller i dramat (först Wild Bill Hickock-mördaren Jack McCall och sedan pervot Francis Wolcott), tog nämligen till Twitter och skrev följande: 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Alltså, hur coolt vore det inte om det blev av?
| 13 augusti 2015 07:30 |