LISTA

Skribent

Veronica Wiklöf

26 maj 2021 | 17:00

De 10 bästa "Vänner"-avsnitten

Alla avsnitten är bra, men här kommer de tio bästa.
Den länge efterlängtade Vänner-återföreningen är här! 17 år efter att det sista avsnittet sändes återförenas skådespelarna för att minnas tillbaka till sina ikoniska karaktärer. Inför premiären av "Friends: The Reunion" har vi listat de tio bästa avsnitten.
 
 

10. “The One Where Everybody Finds Out” (säsong 5, avsnitt 14)

 
The Ugly Naked Guy flyttar ut och Ross försöker få hans lägenhet. Medan han, Rachel och Phoebe är i den tomma lägenheten ser Phoebe hur Monica och Chandler kysser varandra. En scen som har lett till den numera virala GIF:en med den stackars skrikande Phoebe.
 
Joey, som vetat om att Chandler och Monica är ett par är lättad över att han slipper bära på hemligheten. Men istället vägrar Rachel och Phoebe berätta för paret att de känner till hemligheten; och paret i sin tur vägrar låta vänninorna veta att de vet att de vet, eller att de vet att de vet att de vet - något sånt! En situation som leder till att båda sidorna påbörjar ett Kallt krig à la 1960-talet med Joey i mitten och en högst ovetandes Ross vid sidan om som bara vill ha en lägenhet.
 
Bästa citatet: "My eyes! MY EYES!" - Phoebe
 
Large 6a7ba5e18e3129bdb4875b50c11cab22 quiz
 

9. “The One With The Embryos” (säsong 4, avsnitt 12)

 
Phoebe har accepterat att vara surrogat åt sin bror Frank och hans fru Alice (alltså genom insemination, inte det andra sättet). Under tiden raljerar Chandler och Joey över hur väl de känner Monica och Rachel genom att gissa vad de har i sina påsar från affären. Något som på något sätt (främst på grund av hur extremt tävlingsinriktad Monica är ) leder till ett stort quiz där Ross ställer frågorna.
 
Till slut beslutas det att om tjejerna vinner måste fåglarna flytta ut, vinner grabbarna måste de byta lägenhet med varandra. Monica som är aningen (mycket) mer tävlingsinriktad än de andra accepterar för att det finns ju ingen chans att hon förlorar. Men så har hon ju Rachel i sitt lag.
 
Bästa citatet:
"He's a transpons… transponster!' - Rachel
"THAT'S NOT EVEN A WORD!" -Monica
 
 

8. “The One With The Prom Video” (säsong 2, avsnitt 14)

 
Monica är fortfarande arbetslös och ekonomin börjar bli ordentligt ansträngd. Till slut övertygar Ross henne att be deras föräldrar om lite pengar. Under tiden har Joey köpt Chandler ett gräsligt vänskapsarmband i guld och Phoebe envisas med att Ross är Rachels hummer.
 
Ross försöker släppa tanken om ett förhållande med Rachel, men när en gammal video från en skolbal hittas visas Ross riktiga känslor. Vi får se den charmiga heminspelade filmen av Rachel och Monica i balklänningar enligt 80-talets extravaganza. Dessutom får vi se Rachels näsa som hon senare kommer vara orolig för att dottern ska ärva.
 
Bästa citatet: "Well, it'll probably slow it down at first but, once I get used to the extra weight, I'll be back on track" - Chandler
 
 

7. “The One With The Proposal” (säsong 6, avsnitt 24-25)

 
Dubbelavsnitt räknas som ett, säger vi. Richard säger till Monica att han vill ha allt med henne - allt hon ville ha med honom när de var tillsammans. Det förvirrar Monica för att Chandler har gjort det tydligare än någonsin att han varken vill gifta sig eller skaffa barn. Men han har en hemlig plan, som nu kanske går åt pipan. Ta lärdom av detta människor, gör inte er partner osäkra om era känslor. Det kan leda till att Magnum försöker sno er partner.
 
Rachel får veta att Phoebe har Joey som backup ifall hon fortfarande är singel när hon är 40. Så hon försöker hitta sin backup men upptäcker att alla redan är upptagna och att Phoebe har trasslat in sig med sina (eventuella) framtida makar.
 
Bästa citatet: "You have to forget about Elizabeth. I mean, if you're not careful, you may not get married at all this year." - Chandler
 

6. “The One With Unagi” (säsong 6, avsnitt 17)

 
 
Den kallas även "The One With... DANGER!" av uppenbara skäl när man ser avsnittet.
 
Ross mansplainar för Rachel och Phoebe, innan det ens var ett begrepp! Joey har fixat en ny tvilling- inte en handtvilling den här gången, för att kunna delta i en medicinsk undersökning om tvillingar (givetvis en genialisk Joey-plan). Chandler och Monica kämpar med att hitta presenter till sin årsdag och vi kan nog alla relatera till det. Tips: Lyssna igenom det hemmagjorda blandbandet en gång extra innan du ger bort det.
 
Bästa citatet: "Ah, salmon skin roll." - Rachel
 
 

5. “The One With The Cheap Wedding Dress” (säsong 7, avsnitt 17)

 
Monica och Chandler ska snart gifta sig! Monica har bestämt sig för att införskaffa sin brudklänning från en butik som har utförsäljning på brudklänningar. Hon har (i sann neurotisk Monica-anda) redan bestämt sig för vilken klänning hon ska ha. Tyvärr har en annan kvinna också valt ut den. Den enda logiska lösningen är att tackla den andra kvinnan och ta klänningen. Det är inte bara Monica som slåss för det hon vill ha - Ross och Joey bråkar om att vinna en kvinnas gunst. 
 
Bästa citatet: "Ever got stuck in a pair of your own leather pants?" - Joey
 
 

4. “The One With Ross' New Girlfriend” (säsong 2, avsnitt 1)

 
Äntligen kommer Ross tillbaka från sin resa i Kina! Rachel har bestämt sig för att satsa på en relation med Ross och vi kommer äntligen att få se dem tillsammans! Men nej, Ross kommer med armen kring en annan tjej (och vi alla tappade hakan och blev super-irriterade på honom), Julie.
 
Monica får reda på att Phoebe klipper hår och tjatar till sig en hårklippning. Men resultatet blir som efter ett mardrömsbesök hos frisören som inte alls fattade vad man ville ha. Joey å andra sidan upptäcker något ganska hemskt som han utsatts för av familjens skräddare - och än mer otroligt tycks ingen i hans familj (som då gått till samma skräddare) ha misstänkt något alls. 
 
Bästa citatet: "Well isn't that just kick-you-in-your-crotch-spit-on-your-neck fantastic?" - Rachel
 
Large f64e4cb3d2287be995c94e2f65525836 fine
 

3. “The One Where Ross Is Fine” (säsong 10, avsnitt 2)

 
De flesta känner nog igen sig i Ross sinnesstämning. Att se Joey och Rachel kyssas var liksom... fel? I det här avsnittet är Ross min absoluta favorit (hans karaktär kan ju vara lite tvivelaktig ibland. Nej, ni var inte på ett "break", Ross!). Dessutom ska han hantera att Chandler och Monica nu är ett par. Hans sammanbrott sätter tonen på hela avsnittet och David Schwimmers geniala skådepeleri är bland de bästa i hela serien.
 
Bästa citatet: "Obviously... 'I'm FINE'" - Ross
 
 

2. “The One With The Jellyfish” (säsong 4, avsnitt 1)

 
Jag älskar att skriva långa brev (hur mysigt är inte snigelpost?), men här står jag med Ross; det är orimligt att läsa 18 sidor (skrivet på FRAM OCH BAKSIDA!) klockan mitt i natten. Det är orimligt! Bakom oss har vi det hemska avsnittet där Ross var otrogen mot Rachel och nu är de båda redo att försöka igen! Mellan dem står alltså då 18 gånger 2 sidor. Vid det här laget kan vi väl alla höra Ross gälla röst skrika "We were on a break!".
 
Medan Ross försöker ljuga sig ur situationen (och här förlorade Ross mig igen) blir Monica bränd av en brännmanet medan hon, Chandler och Joey är på stranden. De kommer på att ammoniak kan användas för att lindra smärtan. Sedan kommer de på att det finns ammoniak i urin. Så. Ja.
 
Bästa citatet: "WE WERE ON A BREAK!" - Ross
 

1. “The Last One” (säsong 10, avsnitt 17-18)

 
 
Det bitterljuva sista avsnittet, efter tio år. 52,5 miljoner personer tittade på avsnittet när det sändes (men det slogs ändå av "The One After The Superbowl" som sågs av 52,9 miljoner tittare), enligt The New York Times.
 
Monica och Chandler blir äntligen föräldrar - till allas förvåning visar det sig vara tvillingar. Även Erica blir förvånad, trots att läkaren nämnt något om två hjärtslag. Men med halsbränna, svullna fötter, andnöd, ryggvärk och foglossning - vem lyssnar på vad barnmorskorna säger i slutet av graviditeten?
 
Mike och Phoebe bestämmer sig för att göra egna småttingar istället för att sno något av Bing-barnen och RACHEL HANN GÅ AV PLANET!
 
Monica och Chandler har till slut packat ihop och flyttar ut ur den ikoniska lägenheten - något jag fortfarande inte kan acceptera. Sedan står de där, alla samlade. Äldre, visare (kanske inte Joey då) och liksom vuxna.
 
Bästa citatet:
"Should we get some coffee?"- Rachel
"Where?"- Chandler
 
Alla avsnitt av "Vänner" samt nya tv-specialen "Friends: The Reunion" hittas på HBO Nordic.
 
 
Vilka är era favoritavsnitt av "Vänner"?
| 26 maj 2021 17:00 |