Film

Skribent

MovieZine

17 november 2020 | 09:10

De gör svenska rösterna i Pixars "Själen"

John Alexander Eriksson, Emma Molin och John Lundvik kan snart höras i Disneys nya animerade äventyr.
Idag presenteras de svenska rösterna till den nya animerade Pixarfilmen "Själen", som har streamingpremiär på Disney+ på juldagen.

I den redan kritikerrosade filmen gör John Alexander Eriksson rösten till huvudkaraktären Joe Gardner. John Alexander Eriksson är artist och låtskrivare som tidigare setts i flera musikaler som "Hair", "Sweeney Todd" och "West Side Story".

Som den andra huvudkaraktären, själen 22, hörs Emma Molin, skådespelare och manusförfattare – känd från humorgruppen Grotesco. Även Hanna Dorsin från Grotesco hörs i filmen som Jerry A.

I de övriga rollerna kan vi bland annat höra Maria Möller som karaktären Terry och i rollen som Paul hör vi vinnaren av Melodifestivalen 2019, artisten och låtskrivaren John Lundvik.

Röstskådespelaren Adam Fietz hörs som karaktären Dez, boxaren George Scott som Muhammad Ali, Linus Eklund Adolphson som Curly och Mia Benson som Libba.
 
 
Filmen introducerar Joe Gardner, en musiklärare som får sitt livs största chans när han erbjuds att spela på stadens bästa jazzklubb. Men ett litet felsteg tar honom från New Yorks gator till The Great Before – en fantastisk plats där nya själar får sina personligheter, unika egenskaper och intressen innan de kommer till jorden.

"Själen" regisseras av Oscarsvinnaren Pete Docter ("Insidan ut", "Upp"), medregisserad av Kemp Powers ("One Night in Miami") och producerad av Oscarsnominerade Dana Murray.

Streama "Själen" på Disney+ från 25 december.
| 17 november 2020 09:10 |