Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 september 2021 | 12:39

De 7 största nyheterna från senaste Nintendo Direct-presentationen

Klassiska spel släpps på nytt, livstecken från "Bayonetta 3" och racingspel med "Final Fantasy"-karaktärer visades upp på den senaste Nintendo Direct-presentationen.
Under natten till den 24 september hade det japanska spelföretaget sin senaste direktsända presenation Nintendo Direct, där en hel del spännande spel visades. 
 
 
Se hela sändningen i efterhand här:
 
 

Nintendo 64- och Sega Mega Drive-spel kommer till konsolen

 
Det har länge ryktats om att Nintendo ska uttöka sitt bibliotek av klassiska spel som är tillgängliga på Switch, vilket nu har bekräftats. Nu är det klart att Nintendo 64- och Sega Mega Drive-spel släpps till konsolen. 
 
Till Nintendo 64 dyker spel som "Super Mario 64", "Mario Kart 64", "Lylat Wars" och "The Legend of Zelda: Ocarina of Time" upp. Mega Drive lanseras med 14 spel som "Contra Hard Corps", "Ecco the Dolphin" och "Streets of Rage 2". 
 
Nintendo kommer även sälja handkontroller till de båda konsolerna. Det nya premium-medlemskapet av Nintendo Switch Online kallas "Expansion Pack", kommer kosta lite extra och släpps i oktober.
 
 

"Bayonetta 3" visar äntligen upp sig

 
Redan 2017 visades spelet "Bayonetta 3" upp för första gången, men sedan dess har det varit väldigt tyst. Nu har dock en riktigt matig trailer för det tredje spelet om den skjutglada häxan släppts, som visar på rejäl action. 
 
"Bayonetta 3" kommer någon gång under 2022, exklusivt till Nintendo Switch. 
 
 

Den rosa bollen Kirby ger sig ut på sitt största äventyr

 
Spelen om den rosa bollen Kirby som kan käka upp sina fiender och få deras krafter spelas oftast ur ett tvådimensionellt perspektiv – men det är dags för ändring. 
 
I "Kirby and the Forgotten Land" utforskar figuren en mystisk värld i tre dimensioner, som är full av övergivna byggnader från en svunnen civilisation. Låter det inte lite som att det blir postapokalyptiskt, som "The Last of Us"? 
 
Spelet släpps i april 2022. 
 
 

Klassiska "Castlevania" spel får nytt liv

 
"Castlevania" har tidigare fått nytt liv i form av Netflix-serien, men det var ganska längesedan ett nytt spel dök upp.
 
För att släcka törsten har i alla fall Game Boy Advance-spelen "Circle of the Moon", "Harmony of Dissonance" och "Aria of Sorrow", samt Super Nintendo-spelet "Dracula X" släppts samlingen "Castlevania Advance Collection" på Switch. 
 
 

Fluffigt värre i "Splatoon 3"

 
Nintendos kanske största framgång när det gäller multiplayer över nätet, "Splatoon", får som bekant en tredje del. 
 
Precis som tidigare gäller det att du och ditt lag täcker banan med så myket färg som möjligt, med hjälp av olika "vapen" som vattengevär, rollers och vattenballonger. 
 
I "Splatoon 3" har det börjat dyka upp däggdjur igen i den annars blöta postapokalyptiska världen, som du kan se i den senaste trailern. Spelet släpps under 2022. 
 
 

Slakta mer bestar i "Monster Hunter Rise: Sunbreak"

 
Tidigare i våras släpptes spelet "Monster Hunter Rise" (3 av 5 i betyg av MovieZine), som är det senaste delen i monsterslaktsimulatorn av Capcom. 
 
Nu har det avslöjats att en expansion släpps till spelet, kallad "Monster Hunter Rise: Sunbreak", som innehåller nya berättelser, platser, monster och vapen. 
 
Det nya DLC:et släpps i början av 2022. 
 
 
 

"Mario Kart" möter "Final Fantasy" i nytt racingspel

 
Eftersom det är hela sju år sedan Nintendo släppte ett helt nytt spel i sin populära "Mario Kart"-serie, är det upp till andra att satsa på färgglada racingspel. 
 
Square Enix jobbar nämligen på "Chocobo GP", där karaktärer och figurer från "Final Fantasy"-serien tävlar mot varandra. I trailern syns figurer som Shiroma, Vivi och en Chocobo. 
 
Spelet släpps någon gång under 2022. 
 
 
Vilken trailer tyckte du var bäst? Vad saknades från gårdagens presentation? 
| 24 september 2021 12:39 |