Serie

Skribent

MovieZine

22 november 2017 | 09:40

”De sju nycklarna” ska bli tv-serie

Åsa Schwarz thriller ”De sju nycklarna” ska bli en internationell tv-serie, enligt filmbolaget Yellow Birds planer.
”De sju nycklarna”, utgiven i augusti, har fått uppmärksamhet för sin verklighetsbakgrund. Bokens handling kretsar kring de sju nycklar vars bärare har kontroll över internet, och precis som i verkligheten finns en av dem i Sverige. När boken inleds får den svenska nyckelbäraren Rebecka en pistol riktad mot sitt huvud i sitt eget hem – och sedan är historien igång.
 
Nu ska den filmas som en tv-serie på 8-10 avsnitt.

– Det är en otroligt fascinerande miljö, ett område som känns outforskat och nytt. Att boken även baseras på en verklig process med nyckelbärare som säkerställer internets säkerhet känns extra spännande, säger Marianne Gray, producent.

– Det är en svindlande tanke att hela internet skulle kapas. Det väcker otroligt mycket nyfikenhet och känns nytt och spännande! Något vi inte sett tidigare, tillägger Emelie Franc som är biträdande producent.

Yellow Bird är det svenska produktionsbolaget bakom filmatiseringarna av Jo Nesbøs ”Huvudjägarna” och Stieg Larssons böcker, även den amerikanska versionen. Även "De sju nycklarna" görs med en internationell marknad i åtanke:

– Serien har absolut en internationell potential, eftersom man nödvändigtvis inte behöver utgå från Sverige. Internet är ju ett globalt verktyg som förenar hela världen, så en berättelse som denna väcker naturligt en internationell nyfikenhet, säger Marianne Gray.

Tanken är dock inte i första hand att serien ska spelas in med engelskspråkiga skådespelare.

– Som tv-klimatet ser ut idag behöver man nödvändigtvis inte ha ett engelskspråkigt innehåll för att få en internationell samarbetspartner. ”Local-language” är efterfrågat i både Europa och internationellt, säger Emelie Franc i ett pressmeddelande.
| 22 november 2017 09:40 |