Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 maj 2013 | 23:45

De nya hjältarna i "The Avengers 2" är...

Joss Whedon bekräftar den senaste tidens rykten kring nya superkaraktärer. Spoilervarning!

Syskonen Quicksilver och Scarlet Witch ser ut att dyka upp i uppföljaren till "The Avengers". Ryktet började hos självaste Joss Whedon häromveckan, och nu bekräftar han att han åtminstone leker med tanken:

- De är intressanta för mig för att de representerar en del av världen som inte nödvändigtvis håller med The Avengers. De är inte där för att göra något enkelt. Jag vill inte ha med karaktärer som gör det enkelt, säger han i en intervju med IGN.

Quicksilver var en skurk i Marvels universum innan han blev god, och har varit medlem av både The Avengers och X-Men. Scarlet Witch är hans tvillingsyster, och i seriernas värld är pappan är ingen mindre än X-Mens nemesis Magneto. Det är oklart vilken sida de spelar för i den kommande filmen.

Whedon tillägger att det finns också plats för Robert Downey Jrs järnsnubbe i "The Avengers 2", trots att "Iron Man 3" slutade som den gjorde.

- Tja, trots att han säger att han är förändrad, och trots att han sprängde sina dräkter så tror jag inte han står helt utan... Skulle han dyka upp om The Avengers kallas samman? Svaret är ja!

Biopremiären för "The Avengers 2" är satt till sommaren 2015.

| 17 maj 2013 23:45 |