Skribent

EvaEpic

25 januari 2012 | 15:20

De nominerade talar ut

Igår offentliggjordes Oscarsnomineringarna, och många utav de nominerade delade mer än gärna med sig av sin glädje. Några av dem var Brad Pitt, Michelle Williams, Jonah Hill och Rooney Mara.

”Det är en mycket stor ära”, säger Brad Pitt angående sin nominering för bästa manliga huvudroll. ”Jag är lite yr av glädje… och koffein. Både ”Moneyball” och ”Tree of Life” klarade sig med nöp och näppe upp på vita duken, så detta är otroligt roligt.” Han hyllar även sin partner Jonah Hill, som blev nominerad till bästa manliga bi-roll.


Jonah själv var mycket överraskad, säger han till E!. ”Jag satt och tittade på E! när jag fick reda på det. Jag är fortfarande chockad, det är bisarrt. Jag försökte att inte tänka på det så mycket, men folk uppmanade mig att kolla. Min telefon höll på att explodera.”

Michelle Williams, nominerad för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i ”My Week With Marilyn”, berättar att hon ”är otroligt tacksam för att bli uppmärksammad för mitt arbete. Rollen har varit en utmaning och ett privilegium. Jag ser nomineringen som en hyllning till Marilyn.”

Rooney Mara, som porträtterar vår kära Lisbeth Salander i ”The Girl With The Dragon Tattoo” kunde inte dölja sin lycka över sin första Oscarsnominering för Bästa kvinnliga huvudroll. ”Min telefon ringde non-stop. Det är helt fantastiskt! Jag känner mig hedrad över att få vara en del av denna kategori. Kvinnorna som är nominerade är de jag ser upp till”, berättar hon för E!.

En annan som blev nominerad till Bästa kvinnliga huvudroll är Bérénice Bejo, för sin roll i ”The Artist”. ”Jag är överlycklig! Jag kan knappt tro att jag lärde mig steppdansa för något år sedan och idag är jag nominerad för en Oscar.” Även hennes motspelare Jean Dujadrin blev nominerad till Bästa manliga skådespelare och även han är otroligt tacksam. Han tillägger ”Jag kan inte sluta tänka på vilken fantastisk resa det har varit”.

Veteranen Gary Oldman blev nominerad till sin första Oscar under sin långa karriär. ”Ni har säkert hört det förut, men det har aldrig varit mer sant än vad det är för mig idag: det ÄR otroligt underbart att bli uppskattad för sitt arbete”. Oldman är nominerad till Bästa manliga huvudroll för sin prestation i ”Tinker Taylor Soldier Spy”.

Meryl Streep är dock inte ny inför Oscarsgalan och att bli nominerad. Denna gång är det för Bästa kvinnliga skådespelerska för sin roll som Margaret Thatcher i ”Järnladyn”. Hon, som alla andra är tacksam och att hon känner sig hedrad.

Vinnarna kommer presenteras live den 26 Februari på kanal 9 02.00

| 25 januari 2012 15:20 |