Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 juni 2018 | 22:10

De första rörliga bilderna från "The Simpsons"-skaparens nya serie

"Futurama" utspelade sig i framtiden, "The Simpsons" i nuet - och nu tar Matt Groening sig an vårt förflutna, med sin nya Netflix-serie "Disenchantment".
Det råder ingen tvekan om att Matt Groening har en särskilt god förmåga att kunna kommentera både vår nutid och vår möjliga framtid. Med både "The Simpsons" och "Futurama" har han lyckats skriva in sig i en särskilt lyckad grupp av tv-skapare, med hundratals avsnitt i bagaget.
 
Nu börjar vi sakta men säkert att närma oss premiärdatumet för hans senaste kreation, "Disenchantment". Den nya serien blir till skillnad från de två tidigare inte en FOX-serie, utan en Netflix Original-serie! Det betyder att han inte längre är bunden till de lite hårdare "censur-reglerna" som gäller för FOX i USA. Frågan är därför om Groening kommer att överge sitt redan vinnande koncept, eller om vi kan förvänta oss en lite mörkare serie med mer grova skämt än vanligt?
 
 
Baserat på den korta teasertrailern (ovan) och de få stillbilder som har gjorts tillgängliga tidigare, verkar "Disenchantment" påminna väldigt mycket om Groenings tidigare serier.
 
Första säsongen av "Disenchantment" släpps på Netflix den 17 augusti. Kommer du att ge Groenings nya serie en chans? Kommentera gärna nedan!
| 28 juni 2018 22:10 |