Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 april 2021 | 11:15

De 9 hetaste tv-serierna med premiär i april

Ny månad och nya spännande tv-premiärer att hålla koll på. Vi har därför plockat fram några av månadens hetaste nya tv-serier.
Det är som bekant inte helt lätt att hålla koll på alla nya och återkommande tv-serier som släpps varje månad, särskilt inte nu när premiärerna är spridda mellan en hel drös olika streamingtjänster. 
 
Del två av den sjätte säsongen av "Fear the Walking Dead" (12 april) och den fjärde säsongen av Emmy-favoriten "The Handmaid's Tale" (19 april) är utan tvekan två av månadens mest efterlängtade återkommande tv-serier. Men den här listan kommer däremot lyfta fram månadens helt nya tv-serier - och på den fronten finns det lyckligtvis ännu mer spännande att se fram emot.
 

"Knutby: I blind tro" - 4 april (HBO Nordic)

 
 
Knutby-mordet 2004 följdes upp av en mediacirkus i pressen när kultvibbar, sex och religion blandades. Genom nya intervjuer med i stort sett alla inblandade och en genomgång av det gamla bevismaterialet, börjar två grävande journalister hitta allt fler saker som tyder på att vi inte har en aning om vad som egentligen hände under mordnatten.
 

"Snabba Cash" - 7 april (Netflix)

 
 
Handlingen utspelar sig 10 år efter händelserna i filmtrilogin, men den nya tv-serien är mer av en "Snabba Cash"-reboot och står helt på egna ben. Det som är den röda tråden mellan filmerna och serien är däremot hur man har lyckats få till en lika hög känsla av autencitet, samtidigt som cash och brutal action blandas på bästa sätt. 
 

"Them" - 9 april (Amazon Prime Video)

 
 
"Them" låter oss följa en afroamerikansk familjs flytt in i ett helvitt bostadsområde, där de anses vara allt annat än välkomna av sina nya grannar. Men det här är dessutom en skräckserie i stil med "Get Out", "Us" och "Lovecraft Country", som låter oss stöta på monster i långt fler former än förskräckliga grannar. 
 

"The Nevers" - 12 april (HBO Nordic)

 
 
Joss Whedon är kanske inte ett namn som är superpoppis för tillfället, efter att ha blivit sågad på nytt för haveriet med "Justice League" och sitt beteende under inspelningarna. Men hans nya serie, som han visserligen har hoppat av, ser däremot ut att kunna bjuda på något väldigt intressant. Ett slags X-Men-upplägg, fast under slutet av 1800-talet i Storbritannien.  
 

"Big Shot" - 16 april (Disney+)

 
 
Det verkar alltid finnas ett nytt David E. Kelley-projekt redo för premiär och april bjuder oss givetvis på ännu ett. Skaparen bakom serier som "Big Little Lies", "The Undoing" och "Big Sky", har den här gången givit sig på en mer familjevänlig historia i basket-serien "Big Shot". John Stamos ("Huset fullt") spelar en framgångsrik baskettränare, som blir av med jobbet efter att ha kastat en stol på en domare... vilket gör att han plötsligt tränar ett highschool-lag på en flickskola. 
 

"Welcome to Utmark" - 18 april (HBO Nordic)

 
 
HBO Nordic har vid sidan av den långt mer seriösa true crime-serien "Knutby: I blind tro" även den norska originalserien "Welcome to Utmark" på gång i april. Handlingen tycks vara praktiskt taget omöjlig att beskriva, men vi får helt enkelt lära känna en rad spännande karaktärer i en minst sagt udda norsk by någonstans i utkanten av civilisationen. 
 

"Mare of Easttown" - 19 april (HBO Nordic)

 
 
Från mitten på april fram till slutet på maj så släpps oftast de tv-serier som de amerikanska distributörerna hoppas kunna plocka hem vinster under årets Emmy-gala. Eftersom det gör att juryn har serierna färskt i minnet när det är dags för nomineringarna i juni. Kate Winslet, Jean Smart och Guy Pearce i en miniserie om ett mord på en ung flicka, är definitivt en av HBO:s kommande miniserier som företaget själv har högst förväntningar på. Med tanke på hur bra HBO brukar vara på att skapa just miniserier, så är det här utan tvekan en serie som förtjänar att ges en chans under april.
 

"Shadow and Bone" - 23 april (Netflix)

 
 
Vad vore väl en ny månad utan en påkostad fantasy-serie från Netflix? Om inte "Shadow and Bone" är en av streamingjättens mest populära nya tv-serier under april, så skulle det göra mig otroligt chockad. Det här är den enda serie jag inte har haft möjlighet att förhandstitta på bland titlarna på den här listan, men trailern tycks utlova en tittarmässig succé. Det återstår däremot att se hur bra den faktiskt blir!
 

"The Mosquito Coast" - 30 april (Apple TV+)

 
 
Allt för många verkar ha missat den gamla Peter Weir-filmen "Moskitkusten" med Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna från 1986. Nu får vi däremot chansen att ta del av en tv-serie med samma grundhistoria, även fast filmen och serien verkar berätta två väldigt olika historier. Justin Theroux ("The Leftovers") spelar huvudrollen - och råkar även vara brorson till författaren Paul Theroux, som skrivit boken som filmen är baserad på.
 

Läs också: 60+ nya filmer och serier på Disney Plus i april 2021

 
Vilka nya tv-serier ser du mest fram emot under april? Kommentera gärna nedan!
| 3 april 2021 11:15 |