Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

28 februari 2017 | 09:30

De 8 hetaste tv-serierna att se fram emot i mars

Mars domineras av nykomlingar som "Iron Fist" och svenska "Farang", men också nya säsonger av "Love" och "Animals". Hitta vad du ska se i mars!
Mars betyder officiellt att det är vår, men ännu är det ganska härligt att bara sitta inne och titta på serier, eller hur? Det finns gott om nytt att hitta på streamingtjänsterna den här månaden. De flesta är nykomlingar, såsom Marvels "Iron Fist" och svenska "Farang" med Ola Rapace, men vi återser också Judd Apatows "Love" och den tecknade vuxenserien "Animals".

Det finns mycket mer, så läs vidare och bekanta dig med ett urval av mars serier och tala gärna om vad du tänker se under årets första vårmånad!

South of Hell

1 mars (HBO Nordic)

Nu när "The Vampire Diaries" slutar för gott kanske "South of Hell" kan fylla tomrummet. Alla har vi våra demoner, men Maria Abascal (Mena Suvari) är bokstavligen besatt av demonen Abigail, som har brutit mot helvetets regler för att leva ett liv på Jorden genom Maria. Hon dras till Charleston i South Carolina, som är världens mest hemsökta stad, där hon jobbar med att hitta och fördriva de onda andarna - inte minst sin egen. Här finns det gott om mörker och övernaturliga fenomen för fantasyälskaren. "South of Hell" släpptes i slutet av 2015 men kommer till HBO Nordic nu.


Feud: Bette and Joan

6 mars (HBO Nordic)

Två av Hollywoods mest legendariska divor får sina liv skildrade i denna dramaserie. Susan Sarandon och Jessica Lange gestaltar de två gamla filmstjärnorna och den ständiga rivalitet som pågick mellan dem i årtionden sedan inspelningen av Oscarvinnaren "What Ever Happened to Baby Jane?". Serien görs av Ryan Murphy, som även ligger bakom "American Horror Story" och "The People vs O.J. Simpson: American Crime Story", så förväntningarna är höga.


The Arrangement

6 mars (HBO Nordic)

Om du älskar invecklade intriger med lögner och maktspel kan detta vara din nästa serie. Christine Evangelista spelar den unga skådespelaren Megan Morrison som lyckas knipa huvudrollen mot den manliga stjärnan Kyle West (Josh Henderson). Hon upptäcker snart Hollywoods baksida där även kärlek är business och alla försöker tjäna pengar på dig.


Farang

9 mars (C More)

När du tänker på Thailand kanske du drömmer om badstränder och drinkar, men det är inte verkligheten för Rickard, som spelas av Ola Rapace. Ända sedan "Tusenbröder" har jag varit ett fan av Ola Rapace i kriminella men sympatiska roller. Han tvingas efter ett bankrån fly till Thailand och lämna familjen bakom sig. Tio år senare hankar han sig fram som småkriminell på Phukets bakgator, men får en ny chans att lappa ihop relationen när hans femtonåriga dotter Thyra (Louise Nyvall) söker upp honom. Han ställs dock inför ett tufft val mellan att röja sin identitet och riskera livet, eller återigen behöva lämna dottern. 


Love

10 mars (Netflix)

Serien från Judd Apatow är tillbaks med en andra säsong. Mickey (Gillian Jacobs) är en jordnära, rebellisk tjej. Gus (Paul Rust) är en socialt handikappad nörd som efter ett uppbrott ifrågasätter bilden av förhållanden som hans filmkollektion har målat upp för honom. "Love" är romantik för den cyniska tittaren, där charmen ligger i att det inte alls behöver vara som på film. I säsong 2 verkar det som att Gus utmanar sina gränser med droger och Mickey söker hjälp för sitt sexmissbruk medan de båda försöker reda ut vad deras relation egentligen är till varandra.


Iron Fist

17 mars (Netflix)

Samarbetet mellan Marvel och Netflix har gett oss bra hjälteserier såsom "Daredevil", "Jessica Jones" och "Luke Cage". Nu är det dags för den fjärde serien i ordningen innan samtliga kan mötas i "The Defenders" senare i år. Danny "Iron Fist" Rand spelas av Finn Jones. Han är en biljonärson som har varit försvunnen i många år, men återvänder till New York med en kraftfull knytnäve och kungfu-tricks för att se efter familjens företag och bekämpa brottslingar.


Animals

18 mars (HBO Nordic)

De kärlekskranka råttorna, de könsförvirrade duvorna och de livskrisande lössen från New York är tillbaka med tio nya avsnitt. "Animals" är en skönt bisarr komediserie som sätter fingret på vuxenlivet i samma stil som "Modern Toss" gjorde för tio år sedan. Nytt för säsongen är ett helt spelfilmsavsnitt, till skillnad från den vanliga animationen. Rollerna ska då göras av RuPaul, Neil Casey, John Early, Judy Greer, Lauren Lapkus, Andy Richter och Raven Symoné.


Tretton skäl varför

31 mars (Netflix)

Om du börjar få abstinens efter mer "Pretty Little Liars" kan den här serien fylla behovet av melodrama om en tonåring som skickar meddelanden efter döden. Dylan Minette spelar Clay Jensen som en dag hittar ett paket med kassettband inspelade av Hannah Baker - Clays klasskompis och hemliga kärlek som tog livet av sig för två veckor sedan. På banden listar hon tretton skäl till varför hon tog det beslutet. Hannah spelas av Katherine Langford och seriens exekutiva producent är ingen annan än Selena Gomez. 


Berätta gärna och tipsa om vilka serier du ska följa i mars och vilka du avverkade i februari! 
| 28 februari 2017 09:30 |