SPONSRAT

Skribent

MovieZine

30 augusti 2016 | 18:00

De 7 största anledningarna till att börja spela "World of Warcraft" igen

Vi listar de mest spännande nyheterna i den nya expansionen "Legion" som släpps idag.
Nu är det dags! Vi har väntat, längtat och trånat efter den sjätte expansionen till Blizzards massiva onlinerollspel "World of Warcraft", och idag har "Legion" äntligen landat. Den här gången kommer vi att få äventyra oss ända upp till level 110 på en helt ny massiv kontinent, kallad "Broken Isles". Blizzard har också lyssnat ordentligt på fansen för att ge oss den bästa expansionen hittills fylld med efterlängtade funktioner. 

Så vad är det som är så bra med just "Legion" då? Vi tar reda på det genom att lista 7 av de största anledningarna för nya och gamla fans att börja lira "World of Warcraft" igen. Häng med!

1. Artefaktvapen
Känslan av att få utforma sin egna unika karaktär har alltid varit viktig i "World of Warcraft", och i "Legion" får vi nya möjligheter att göra just precis det. Direkt när du anländer till Broken Isles kommer du att få ett uppdrag som leder till att du låser upp ditt allra första artefaktvapen. Artefakter är klass-specifika vapen (som exempelvis det legendariska Ashbringer-svärdet för Paladins ovan) som du kan levla upp och göra mer kraftfulla i takt med att din karaktär levlar, och du kan också bestämma utseende på ditt vapen genom diverse mustiga anpassningsalternativ. Bered dig på att älska ditt tvåhandssvärd mer än någonsin förr, alltså.    

2. Class Order Halls
Class Order Halls är nya samlingsplatser för din klass, där du sköter om det mesta som har med din karaktär att göra. Du levlar upp ditt vapen, du hämtar nya uppdrag för just din klass där, och du kan leta nya zoner att äventyra i där. Dessutom är det härifrån du kommer ha hand om dina fem följeslagare, kallade Champions, som du dels kan skicka ut själva i världen, men också ta med dig och ha vid din sida under särskilt svåra uppdrag. Du kan dessutom uppgradera din Class Order Hall för att få speciella passiva buffar, som exempelvis en högre chans att hitta fina föremål, bland mycket annat.

3. Demon Hunters
Självklart måste vi nämna Demon Hunters, expansionens nya karaktärsklass. I "Legion" kommer vi nämligen få chansen att spela som en av Illidans (en uråldrigt gammal och korrumperad nattalv) fruktade soldater ur hans personliga elitstyrka "Illidari", och i enlighet med den tidigare hjälteklassen Death Knights (som introducerades i expansionen "Wrath of the Lich King") börjar Demon Hunters sin resa på en högre nivå än andra klasser. Närmare bestämt level 98. Klassen spelas som antigen DPS, alltså skadegörare, eller som Tank, stryktålig frontlinjekrigare, beroende på vilket talangträd du väljer att specialisera dig inom, och klassen erbjuder en hel del speciella funktioner för alla spelare som väljer att prova på den. Demon Hunters kan bland annat dubbelhoppa, fälla fram ett par mäktiga vingar, och glidflyga fram över landskapet!

4. Nytt PvP-system
Att balansera alla förmågor kring att både slåss mot stora bossar och att tampas med andra spelare har varit en stor utmaning genom åren, men i "Legion" har Blizzard revolutionerat Player vs. Player-systemet från grunden upp. Istället för att som förr fokusera på att samla stark PvP-utrustning kommer vi den här gången istället kämpa för att gå upp i rank. En högre rank innebär att man låser upp speciella talanger som sedan enbart kan användas när man slåss mot andra spelare. Det ska alltså inte längre vara din utrustning som avgör om du går vinnande ur en duell, utan snarare din förmåga att med list och förmåga utmanövrera din motståndare i strid. Mycket välkommet.

5. Scaling content
Som ett led i Blizzards vision att låta oss skräddarsy vår egen spelupplevelse kommer vi i "Legion" att få välja själva i vilken ordning vi vill ta oss an de olika områdena som finns. Är det fullt med folk i en viss by? Blir du ständigt dödad av en fasansfull rogue? Ta dig då helt enkelt till ett annat landskap och fortsätt ditt äventyrande där. Zonernas nivå kalibreras nämligen efter din egen nivå, så du kan välja helt själv var du vill vara, oberoende av vilken level du har.

6. Nya animationer
Är du trött på hur din Paladin ser ut när han eller hon svingar sin hammare? Gillar du inte hur din Death Knight parerar med sitt svärd? Då kan du glädjas åt att alla animationer fått sig en massiv uppdatering i "Legion", med drösvis av nya rörelser för alla karaktärer. Det kommer kort sagt aldrig att ha sett mer flytande ut än när vi nu skrikande stormar in i en strid med ett gäng bråkiga Taurens.

7. Chansen att träffa på Illidan igen
För fans av den omfattande mytologin i Warcraft-världen kommer "Legion" att vara en högtidsstund. När storskurkarna i Burning Legion attackerar världen än en gång blir det upp till oss tappra hjältar att förhindra att en av de mäktigaste varelserna i hela världsalltet, den mörke titanen Sargeras, släpps lös från sin fångenskap, vilket såklart skulle få fullkomligt förödande konsekvenser för världen Azeroth. Berättelsen leder oss i spåren av den legendariska nattalven Maiev Shadowsong fram till Broken Isles, dit hon en gång i tiden jagade Illidan Förrädaren... 

"World of Warcraft: Legion" har premiär idag den 30:e augusti, så portarna står vidöppna redan nu. Välkomna till Azeroth, äventyrare!

Vad är du mest taggad på i "Legion"? Kommentera gärna nedan!
| 30 augusti 2016 18:00 |