Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 mars 2016 | 21:15

Topp 5: Bästa spratten som filmstjärnorna har spelat på varandra!

Imorgon är det Första April. Dags att gnugga geni-knölarna inför upptågen! Låt dessa kändisars bus inspirera dig och få dig ett gott skratt. Henrietta J:son Eskelin har hittat de 5 bästa klippen åt dig.
Visst älskar vi alla ett riktigt lyckat "practical joke"? Ju högre risken är, desto bättre. Så har du förberett dig inför Första April? Om inte: bara lugn. Dessa kända skådespelare kanske kan ge dig några idéer på otyg som förlänger livet. Med så många briljanta historier och filmklipp på internet är det omöjligt att inkludera alla, men här följer min lista på Topp-5 bästa skämten som kändisar utsatt varandra för och som jag hoppas kan så frön till årets april-skämt bland er läsare!

Bubblare på listan var Ellen DeGeneres, Ashton Kutcher, Daniel Radcliffe och Justin Bieber, som alla har en förkärlek (eller en helt dedikerad TV-show) för busiga uppsåt.

5. Snapes hämnd på Harry Potter (Alan Rickman, Michael Gambon)Det var mycket sorgligt tidigare i år när Alan Rickman gick bort och vi ska för alltid minnas hans gestaltning av Professor Snape i "Harry Potter"-filmerna. Always. Men låt oss minnas hans livfulla sida denna april. Under inspelningen av "Fången från Azkaban" 2004 spelade nämligen Rickman och Michael Gambon (Albus Dumbledore) ett spratt på Daniel Radcliffe (Harry Potter).

Det var dags för scenen där alla elever campar i Stora Salen i sovsäckar efter att Sirius Black har brutit sig in på Hogwarts. Alla ska föreställa sovandes, men de två professorerna placerade en prutt-maskin i Radcliffes sovsäck i förväg, som så klart gick av flertalet gånger under inspelningen och det var omöjligt för Harry Potter att hålla masken. Mobbade Snape fick till sist sin hämnd på James Potters son.

4. Grannfejden: Jimmy Kimmel vs. paret Emily Blunt/John KrasinskiEn grannfejd mellan pratshow-programledaren Jimmy Kimmel och paret Emily Blunt/John Krasinski har ägt rum i åratal varje jul. Det började lite oskyldigt med att paret fick låna Jimmys hemnyckel i ett ärende och lämnade två lysande juldekorationer inuti huset som överraskning. År för år blev skämten mer omfattande och Jimmy kände att det var dags att sätta stopp för det genom att åstadkomma något som var oslagbart: slå in hela parets hus i julklappspapper och överraska med en levande kör och tomtenissar.

Grannarna gav sig naturligtvis inte och när Jimmy kom ut på parkeringen efter jobbet en kväll, fann han hela sin bil inslagen i papper och fylld tll bredden med julgranskulor. När han trodde att det var nog, fann han den inslagen igen dagen efter, nu med en kör och en levande ren. John Krasinski själv stal Jimmys älskade klarinett och laptop, iförd tomteklädnad, för att ge bort till behövande, vilket gjorde Jimmy nervös. Sedan kraschade han bilen och släppte ett piano på motorhuven. De är goda vänner, så det är okej. Men vem kommer ge med sig först? Vad blir nästa grej?

4,5. Jimmy Kimmel uppmuntrar föräldrar att stjäla barnens Halloween-godis. Barnen reagerar inte som väntat.Jag kan inte motstå att smyga in denna andra Jimmy Kimmel-historia, som jag (sadistiskt nog?) finner otroligt rolig. Kimmel förväntade sig att barnen bara skulle bli arga, men när han bad föräldrar skicka in klipp på när de erkänner för sina barn att de ätit upp allt deras Halloween-godis, reagerar nästan varenda unge med att gå från noll till hundra och storgråta. Min klara favorit är bröderna i pyjamas i slutet av klippet som behandlar mamma som en sann förrädare. Detta klipp är klockrent.

3. Snopp-selfies, kattbajs och Brad-Pitt-krig signerat George ClooneyHan är charmig, han är hunkig och han är en av Hollywoods mest fruktade marodörer. Silverräven George Clooney är ökänd för sina oerhört utstuderade och ambitiösa spratt på alla som han delar film med eller som haft oturen att hamna på hans hämndlista. Han och Brad Pitt har varit på varandra i åratal, vilket började med att Clooney skrev ett meddelande på italienska till filmcrewet för "Ocean's Eleven", där han uppmanade att ingen fick störa Pitt och måste därför undvika ögonkontakt och bara kalla honom för "Ocean's Eleven".

Pitt svarade med att sätta en dekal på Clooneys bil med texten "I've got a small dick" och den ovetande Clooney trodde att folk började tuta på honom av den simpla anledningen att han är George Clooney. Han hämnades med en dekal på Pitts bil i form av en marijuanaplanta och texten "Fuck cops" och precis som planerat blev Pitt stannad av polisen och fick stå till svars. Otaliga brev har också skickats av Clooney i Pitts namn utan att de andra kändisarna vet att de är förfalskade.

Det finns otaliga historier om Clooneys eskapader. För det första var han före sin tid med snopp-selfies och skickade redan på 80-talet regelbundet bilder på sina familjejuveler iförda ett par glasögon (som man ju gör). Han verkade sluta runt samma tid som internet blev en grej. Sammanträffande?

Det fanns också en tid i hans liv då han just gått igenom en skillsmässa och tillfälligt fick bo hos Richard Kind (Spin City). Richard hade en katt som han var väldigt fäst vid. Clooney upptäckte kattlådan i badrummet och började skopa upp kattbajset varje dag utan att Richard visste det. Efter några dagar var Richard riktigt orolig över att katten verkade ha förstoppning och tog den till veterinären för att få laxeringsmedel. Katten sket mer än någonsin men Clooney gjorde rent varje dag. Richard var bekymrad. Då var tiden inne och den charmige silverräven lade själv en rejäl kabel i kattens sandlåda! Richard Kind ska ha kommit in i badrummet och ha hittat korven, som han antog kom ifrån katten och ha utbrustit "Oh my God, Kitty!". Charmig rumskamrat?

2. Borat mördar prisutdelaren på BAFTA-galan (Sacha Baron Cohen)BAFTA-galan är den mest prestigefyllda filmgalan i Storbritannien och kan liknas vid Oscars-galan. 2013 fick "Borat"-Sacha ta emot ett Charlie-Chaplin-pris för bästa komedi. Han fullkomligt stal showen då han mördade den gamla damen i rullstol som gav ut priset och sedan fortsatte sitt tacktal med en högst självgod klang. Huruvida den iscensatta döden och skämtet var smakfyllt eller inte kan ju diskuteras, men det gick hem hos Benedict Cumberbatch bland flera i publiken och gjorde historia.

1. Merry busringer Frodo (Dominic Monaghan och Elijah Wood)Dominic Monaghan spelade Merry i "Sagan om Ringen" och blev BFF med Elijah Wood genom inspelningarna. 2004 laddade Elijah upp för en inspelad telefonintervju med vad han trodde var en tysk reporter. I själva verket var allt riggat av Dominic, som låtsades vara tysken i telefon. Intervjuen blir bara konstigare och konstigare, men Elijah håller god min och försöker svara så artigt som möjligt, även om hans ansikte tydligt visar att han undrar vad för slags reporter de har bokat honom med. Det tar ett bra tag innan han inser att han har blivit lurad och hans hysteriska skratt är ett skämt i sig!

Vilka april-skämt minns du? Vad smider du för planer inför årets Första April? Dela med dig av dina roliga mästerplaner!
| 31 mars 2016 21:15 |