Film

Skribent

MovieZine

22 december 2021 | 18:30

26 av de sämsta filmerna från 2021, enligt MovieZines läsare

"Venom"-uppföljaren, påkostade "Red Notice" och till och med kritikerrosade "Dune" nämns som några av filmårets största besvikelser.
Hur summerar du filmåret 2021? När biograferna började öppna på nytt efter pandemin fick vi äntligen ta del av bombastiska äventyr och nostalgiska återseenden igen. Men som vanligt kommer succéer hand i hand med besvikelser, floppar och rena stinkbomber. Vi frågade MovieZines läsare om de sämsta filmerna de sett i år…
 
”Venom: Let there be Carnage” var riktigt jävla dålig. Dåligt manus, dåligt regisserad, dålig CGI, överskådespelad. En total dynga enligt mig. ”Halloween Kills” var också onödig tyckte jag. Jag tycker inte 2021 har varit ett bra film år faktiskt. - Tobias S

Tittar inte på dåliga filmer men barnen gör det. Så det får bli ”Tom & Jerry”. - Staffan J.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Helt klart ”Night Teeth”. Så otroligt dålig film och inte bra någonstans. Längtade bara tills den skulle ta slut. - Malin K.

De sämsta för mig under året var två filmer från streamingtjänster. "He's All That" från Netflix och "Cinderella" från Amazon Prime. Två helt poänglösa filmer som verkligen får en att tappa tron på dagens filmindustri. - Per H.

”A Castle For Christmas” var ju verkligen ingen höjdare, men förväntade mig kanske inte så mycket annat. Såg den enbart för att jag gör en julfilmkalender varje år och behövde fylla ut luckorna. Älskar Cary Elwes. Tyckte dock han var rätt träig. Men det värsta var helt klart den totala bristen på kemi mellan honom och Brooke Shields. Jag rootade mer för henne och hunden. 
- Zarah I.

”Flag Day”. Överpretentiös kanske? Jag vet inte riktigt vad som gick fel här men baserad på en självbiografisk bok & med Sean Penn både bakom och framför kameran vem kunde tro att det skulle kunna bli dåligt? & så slängde de in Penns barn i huvudrollerna också & resultatet föll mig inte alls i smaken. Själva handlingen verkar ju spännande så ska nog försöka få tag i boken istället. - Petra S.

”Thunder Force”, superhjältekomedin var i en liga för sig vad gäller uselhet. Och då är jag ändå ett Melissa McCarthy-fan. Ett typexempel på ett passionsprojekt där ingen vågar säga stopp för att inte stöta sig med överheten, trots att manus inte funkar. - Markus L.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
”Fast & Furious 9”. Alla visste redan att det skulle vara löjligt, överdrivet och pajigt men de lyckades ändå överträffa tramset med årets sämsta film. - Håkan N.

”The Unholy” eller ”Mortal Kombat” måste jag nog säga, även om det finns sämre så som t.ex. ”Copshop” och ”Chaos Walking”. ”Mortal Kombat” hade i alla fall en jättebra chans då det finns så mycket att hämta, men så missade man så otroligt mycket ifrån spelen som gör de till vad de är. Blandade skådespelarinsatser för den delen också. ”The Unholy” hade ett sånt sjukt bra koncept, älskar religiösa skräckfilmer. Men den föll verkligen helt platt med dålig CGI som fick en att tappa inlevelsen totalt. - Kevin R.

”The Woman in the Window”! Riktigt dåligt utfört, förutsägbart och faktiskt fult. - Max B.

Justerat efter förväntningar: ”Dune”. Den levererade spektakel utan en story att bära upp allt. - Simon J.

”Free Guy”. Grundidén är inte kass. Det hade kunnat göras ordentligt bra. Men allt runt om spelet och vad som pågår med den sinnesjukt ondskefulla (se 90-tals skurk) Taika Waititi som superonding. Nej, den filmen höll inte hela vägen, och hade nog kunnat utvecklas till ett spännande koncept men stannade i "kul hela tiden"-träsket. Ligger ibland sömnlös och funderar på den tid jag aldrig kommer få tillbaka. - Adam A.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Jag har nog inte sett så många nya filmer i år men ”Venom 2” var helt bedrövlig. Mina förväntningar var låga men jag förväntande mig ändå att filmen skulle vara bättre än den första, det var den inte. Eddie Brocks relation med Venom blir snabbt tröttsam och rent av löjlig. Carnage var visserligen ganska cool men Cletus Kasady gillade jag inte alls. Filmen var dessutom väldigt kort vilket gjorde att den kändes rushad. Nej, jag blev tyvärr besviken på den filmen. - Henrik B.

Fick inte ut något från ”Chaos Walking”, ibland är det så himla roligt med äventyrsfilmer som inte är mästerverk men ändå skön avkoppling en fredagskväll. Men den var så himla störig och förutsägbar. - Martin J.

”Eternals” eller ”Black Widow” är lätt Marvels sämsta filmer. Storyn var dålig i båda. - Danijel D.

”Red Notice” måste ju ändå vara årets skitfilm nr 1, ett praktexempel på att det inte funkar att bara slänga pengar på en produktion och samla de mest populära skådisarna och tro att allt löser sig själv. Visst är filmen populär men enligt mig helt värdelös - Kristian S.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
”Wrong Turn”… älskar ”Wrong Turn”-filmerna, MEN den har i princip inget med ”Wrong Turn” att göra (enligt mig iaf). - Christian M.
 
Jag lär säkert få skit för detta men ”Dune” var verkligen inte bra i mina ögon. Jag ÄLSKAR science fiction men denna gillade jag verkligen inte. Det är dock inte den sämsta filmen jag har sett men detta år får ”Dune” tyvärr min röst. - Robert L.

Det har kommit alldeles för många dåliga filmer i år men M. Night Shyamalans "Old" tar nog priset för årets i särklass sämsta skådespelarinsatser och manus. Händelserna saknade logik, twisten på slutet hade jag redan listat ut 20 minuter in i filmen och dialogerna var så styltiga att jag hade plockat fram skämskudden om jag haft en. Hade det inte varit för att jag såg med den med några vänner skulle det här troligtvis bli allra första gången jag lämnat en biosalong innan eftertexterna rullar. - Emeric C.

”Last Night in Soho”. Usla skådespelarinsatser, menlös och intetsägande story och ingen spänning i. Klar kalkon som bör undvikas - Mårten W.

”The Little Things” trodde jag skulle vara bättre än vad den var. ”Free Guy” var inte heller någon hit men jag ger nog kalkonen till ”Jungle Cruise” pga längden. Vissa filmer ska enbart vara 1,5 timme långa. - Mattias M.

”Shang-Chi” började skitbra, sen gick det bara utför. Hela filmen var grym fram till han träffade systern. Där blev den bara tråkig och dåliga fightscener... - Emil P.
 
Vilka är de sämsta filmerna som du har sett i år? Kommentera nedan.
| 22 december 2021 18:30 |