Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 juni 2017 | 18:00

Missa inte: De 14 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i juni

Juni bjuder på ett gäng nya intressanta serier men även några kära återseenden. Det här är de 14 serierna du bör hålla koll på under månaden.
Nu är sommaren officiellt här! Kanske har du redan hunnit gå på semester, eller planerar att göra det inom en snar framtid? Eller sitter du med några sista uppgifter att få klara i skolan innan det är dags för lov? Eller är du en av dem som kommer att tuffa på som vanligt resten av sommaren. Oavsett vilket så är juni en månad när det kommer att behöva pusslas i ditt schema - för vi har en riktigt tät tv-månad framför oss!
 
Jag har samlat ihop en lista här nedan på 7 färskingar som ska få visa upp vad de har att erbjuda. Men givetvis har jag också plockat fram 7 återkommande guldklimpar som redan hittat sin publik och fått förnyat förtroende.
 
Det finns mycket gott att välja på bland dessa titlar, men eftersom jag fått tjuvkika på "Fear the Walking Dead"-premiären så kan jag avslöja att det är den bästa öppningen på en "Fear the Walking Dead"/"The Walking Dead"-säsong jag någonsin sett! En egen artikel kring säsongsöppningen av "Fear the Walking Dead" dyker upp under helgen - håll utkik! 
 

"The Good Fight" - 1 juni (CBS/HBO Nordic)

 
 
Det är äntligen dags för Diane Lockhart att gå i pension och börja njuta av livet genom sina besparingar - precis när nästa Bernie Madoff-skandal nystas upp. Barskrapad tvingas hon börja om på en ny firma tillsammans med sin guddotter Maia som precis avslutat sina juridikstudier. 
 
"The Good Fight" är den lyckade spinoff-serien till "The Good Wife". Spinoffen har till skillnad från originalserien sänts hos CBS All Access som är en kabel-kanal och får därför svära hur mycket de vill - vilket utnyttjas till fullo! Jag har fått titta på säsongen i förväg och håller den till och med högre än den flerfaldigt Emmyvinnande originalserien!
 
Eftersom samtliga avsnitt redan visats i USA så valde HBO Nordic igår att släppa hela säsongen i ett svep. Yay!
 

"Flaked" - 2 juni (Netflix)

 
 
Den första säsongen av "Flaked" fick något ljumma betyg av kritikerkåren när den dök upp i början av förra året. Det verkar däremot som att "Flaked" hittade sin publik vilket har resulterat i en andra säsong. 
 
Will Arnett gör rösten till både Lego Batman och Bojack Horseman men får här själv stå framför kameran. Med endast en halvtimma per avsnitt och väldigt korta säsonger så hinner du se klart hela säsong två redan nu i helgen!
 

"Fear the Walking Dead" - 5 juni (AMC/HBO Nordic)

 
 
"Fear the Walking Dead" behöver väl ingen längre introduktion kanske - den är utan tvekan en av sommarens mest efterlängtade återkommande serier. 
 
Efter att ha fått tjuvkika på premiären (som består av två avsnitt) så är jag säker på att det kommer att bli ett kärt återseende. Den hittills överlägset bästa och läskigaste premiären av en "Fear the Walking Dead"/"The Walking Dead"-säsong. 
 

"I'm Dying up Here" - 5 juni (Showtime/HBO Nordic)

 
  
Var det någon av er som såg "Roadies" förra året? "I'm Dying up Here" är lite liknande i sitt upplägg, men oftantligt mycket bättre! Jag har fått tjuvkika på de tre första avsnitten och var något osäker efter det första - men jag fullkomligt älskade avsnitten därefter!
 
Vi får följa ett gäng standup-komiker som alla uppträder på samma klubb i 70-talets galna L.A. Oscarsvinnaren Melissa Leo spelar klubbens ägare och styr skutan med järnhand. En salig blandning av faktisk standup á la 70-talet och en vanlig dramaserie när komikerna går av scenen. 
 
"I'm Dying up Here" produceras av Jim Carrey (som vad det verkar - inte dyker upp i serien). HBO Nordic kommer släppa nya avsnitt varje måndag men redan nu har de kört igång med en smygpremiär av det första avsnittet!
 

"Orange Is the New Black" - 9 juni (Netflix)

 
 
"Orange Is the New Black" inledde med en väldigt hyllad säsong 2013, säsong två och tre föll mig däremot inte riktigt i smaken. Det blev lite för mycket komedi av det hela - en av mina favoritserier är den gamla fängelseserien "Oz" från HBO. 
 
Sen kom den fjärde säsongen förra året och herregud vilken fantastisk vändning de fick till. Från att ha varit en komediserie med några dramainslag här och där - till att bli en riktig fängelseserie där handlingar har konsekvenser.
 
Jag har fått kika på hela den femte säsongen och den fortsätter tack och lov på samma sätt som den fjärde. Fångarna har tagit över fängelset men vad som händer sen får ni se själva! Det är en grym säsong som väntar på er, full av både komik och allvar.
 

"Wynonna Earp" - 9 juni (Syfy)

 
 
Syfy-serien "Wynonna Earp" fortsätter att jaga demoner och andra bestar i ytterligare en säsong. Serien beskrivs kanske bäst som en blandning av "Supernatural", "Buffy the Vampire Slayer" och "Preacher".
 
Den första säsongen finns tillgänglig hos Netflix, men jag vet dessvärre inte om de nya avsnitten dyker upp direkt hos dem eller inte. Om inte annat lär de leta sig över till Sverige inom kort.
 

"Claws" - 11 juni (TNT)

 
 
TNT har lyckats klämma ur sig bra serier tidigare, "Animal Kingdom" förra året exempelvis. "Claws" känns intressant, trailern är bra, skådespelarna är bra och storyn känns spännande - men jag har verkligen ingen aning. 
 
Fem kvinnor arbetar på en nagelsalong och vi ska få följa med dem i deras liv och i deras brott. Vad det är för brott det rör sig om framkommer inte - jag slänger i alla fall in "Claws" som en serie att hålla ögonen på. Ta en titt på trailern ovan och avgör själv!
 

"Orphan Black" - 11 juni (BBC America/Netflix)

 
 
Tatiana Maslany som spelar en hel drös med kloner i "Orphan Black" vann slutligen sin Emmy för bästa skådespelerska förra året - ett pris hon varit i ropet för sen den första säsongen drog igång redan 2013!
 
Missa inte när Sarah och hennes klonsystrar visar var skåpet ska stå i "Orphan Blacks" femte (och sista) säsong. De nya avsnitten kommer att släppas i Sverige, hos Netflix, inom 24 h från att det har sänts i USA.
 

"Blood Drive" - 14 juni (Syfy)

 
 
Okej, vi börjar såhär: Är du äckelmagad? Om svaret är "ja" så kan du hoppa över den här serien på listan och gå vidare till nästa serie som är en ofarlig sitcom.
 
Fortfarande kvar? Titta på trailern! Syfy verkar satsa på alla möjliga typer av serier just nu: "Wynonna Earp", "The Magicians" och "The Expanse" för att bara nämna några av deras hittar.
 
"Blood Drive" verkar passa in som en blandning av "Ash vs Evil Dead" och "Preacher". Om det är en lyckad serie det vill säga - chansen finns såklart att det blir pannkaka av hela serien... eller blodpudding kanske. Vad tycker du om trailern?
 

"The Ranch" - 16 juni (Netflix)

 
 
Nu är jag personligen inte ett stort fan av sitcom-serier med påklistrade burkskratt efter var och varannan mening. Men det finns ändå något med "The Ranch" som drar in en.
 
Om du råkar ut för några sjukdagar/vabbdagar i sommar så är Ashton Kutchers sitcom på en ranch i Colorado en vänlig följeslagare - som inte kräver mycket av dig. 
 
Det har dessvärre inte släppts någon ny trailer inför säsong två ännu - vi får hålla tillgodo med trailern inför den första så länge!
 

"The Mist" - 22 juni (Spike)

 
 
Sommarens skräckis-serie? För inte klarar vi väl oss en sommar utan en ny adaption av något Stephen King skrivit!
 
Jag är riktigt peppad på "The Mist" men minns hur "Under the Dome" inte klarade att leva upp till mina höga förhoppningar, för några somrar sedan. Det återstår att se huruvida "The Mist" lever upp till sin trailers goda rykte!
 

"GLOW" - 23 juni (Netflix)

 
 
Från skaparen bakom "Orange Is the New Black" kommer en av sommarens mest intressanta nya serier. Välkomna till Gorgeous Ladies of Wrestling - eller "GLOW" som dem också kallas!
 
Det här är en serie om ett gäng kvinnor som går på en lite udda audition - som visar sig vara för en wrestlingserie på TV. Allt utspelar sig på det härliga 80-talet med tillhörande träningsklädsel!
 
Jag har haft förmånen att få se hela den första säsongen av "GLOW" men får inte gå in på detaljerna riktigt än - håll utkik efter en utförlig artikel när vi börjar närma oss premiären! Du får inte missa denna.
 

"Preacher" - 25 juni (AMC/Viaplay)

 
 
"Preacher" bjöd på en väldigt underhållande första säsong - med en explosionsartad final! AMC är nu tillbaka med seriens andre säsong som enligt trailern ser minst lika galen ut.
 
Dominic Cooper, Joseph Gilgun och Ruth Negga (som hunnit knipa en Oscarsnominering sedan sist) är alla tillbaka i sina roller. Du hinner att se ikapp den första säsongen hos Viaplay innan det är dags för säsongspremiären.
 

"Gypsy" - 30 juni (Netflix)

 
 
Naomi Watts i en Netflixserie. Bara det smakar gott nog på tungan! Att det dessutom rör sig om en psykologisk thriller där hon spelar en psykolog som inleder olika typer av förhållanden med sina patienters anhöriga (utan patientens vetskap), gör det ju inte värre.
 
Jag har fått tjuvkika på några avsnitten och kommer att snickra ihop en artikel, inför premiären, där vi går in på djupet. Håll tillgodo med Naomi Watts som svär eden hennes karaktär är bunden av - i teasertrailern här ovan!
 
Det är vad juni har att bjuda på i form av seriepremiärer! Vilka serier ser du mest fram emot?
| 2 juni 2017 18:00 |