Film

Skribent

Lukas Lind

24 november 2014 | 15:00

De 10 knäppaste bootleg-omslagen

Har du någon gång ramlat över ett märkligt filmomslag i din kompis filmhylla eller på din utlandssemester? Då har du kanske träffat på en bootleg – alltså en piratkopierad film med egentillverkat omslag.
Ordet bootleg kommer ifrån att de illegala produkterna traditionellt sägs ha smugglats i stövlar. Dessa filmer florerar idag fritt världen över, och om man har ögonen öppna så upptäcker man ofta att omslagen innehåller felaktig information. Ett annat kännetecken är att filmerna ofta är oförskämt billiga. I de här guldkornen till bootlegs kastas vi mellan brutal ärlighet och total förvirring.

1. Punch-Drunk Love… eller?
Inte visste jag att Adam Sandler var med i en sådan badass-rulle? 

2. I Am Legend
Det verkar hyfsat korrekt, tills man läser citatet av Pete Hammond. Man kan nästan höra snacket på den gigantiska bootleg-redaktionen: ”Ops, den skulle visst ha suttit på filmen Punch, Drunk, Love”, ”Äsch, skitsamma!”.  

3. Game of Thrones
Mashup av Game of Thrones, Sagan om Ringen och Thor? Kan väl inte sluta med något annat än en Oscar?

4. True Detective
Jag måste ha sovit mig igenom halva serien, för jag missade tydligen alla högexplosiva actionsekvenser med exploderande bilar och brinnande Parisertorn. 

5. Matrix Reloaded
En rätt annorlunda tolkning av "Matrix". Inte direkt som jag minns den. Eller det kanske var det den handlade om?

6. Star Wars: Episode 1
"Star Wars: Episode 1" med en tungt beväpnad Arnold Schwarzenegger i huvudrollen? Hade inte tackat nej till det.

7. The Perfect Man
Ärlighet varar längst heter det väl? Skulle det gå till på det här sättet skulle man kunna undvika skitfilmer lättare. Låt er inspireras!

8. Dexter
Älskar att man vill göra otäcke Dexter snäppet otäckare. Det där lär ju sälja som glass en sommardag. Visst hade ni köpt den? 

9. Die Hard
Rätt pricksäkert av de sylvassa bootleg-makarna. Enda skillnaden på ettan och tvåan är väl att han inte har skor i den andra? Eller har jag missat något?

10. ???
Jag undrar vilken film som gömmer sig bakom play-knappen…Kan det vara "Top Gun"? Kanske "Speed"? Tom Cruise har väl aldrig spelat tillsammans med Sandra Bullock? Vad handlar den om? Tacoförsäljning? Kul omslag i sin totala förvirring.

Har du någon annan bootleg-favorit? Berätta för oss! 
| 24 november 2014 15:00 |