Film

Skribent

MovieZine

29 juli 2020 | 16:00

David Lynch har ett mystiskt projekt på gång

Filmskaparen, provokatören och meteorologen Lynch antyder om nya planer. Kanske Black Lives Matter-inspirerat?
Den egensinnige filmskaparen David Lynch har ett nytt projekt i sikte. Vad exakt, det kan vi bara spekulera i. Men Lynch antyder i en intervju med The Daily Beast att "något är på gång som innebär att jag får mindre tid över till min Youtube-kanal".

En annan ledtråd till hans mystiska projekt kan hittas i samma intervju - Lynch berättar nämligen att han blev inspirerad av Black Lives Matter-rörelsen som exploderade tidigare i somras. Han funderar bland annat på hur han kan lyfta fram fler svarta röster och skådespelare:

- Jag förstår frustrationen hos folk som aldrig får en plats vid bordet (...) Jag är öppen för att jobba med alla om de är rätt för rollen. Inga problem.
 
 
Blir det en ny långfilm i stil med hyllade mysteriet "Mulholland Drive"? Kanske en ny säsong av "Twin Peaks"? Lynch är trots allt mannen som nyligen släppte "What Did Jack Do?", en kortfilm där han förhör en apa om ett mord. Under pandemin har han också roat sig med att släppa väderrapporter på Youtube-sidan David Lynch Theater, så vi kan aldrig vara helt säkra på vilka uttryck hans kreativitet ska ta. 
| 29 juli 2020 16:00 |