Film

Skribent

Josefine Krischausky

5 februari 2022 | 11:30

David Lynch gör en roll i Steven Spielberg-dramat "The Fabelmans"

Regissören och "Twin Peaks"-skaparen medverkar i en ännu okänd roll i Spielbergs personliga drama, inspirerad av hans egen uppväxt och kärlek till filmkonsten.
Ett nytt namn har tagit sin in på rollistan till "The Fabelmans", Steven Spielbergs personliga coming-of-age-drama. Enligt Variety kommer ingen mindre än David Lynch att medverka i filmen, i en i nuläget hemlig roll. 
 
Handlingen i "The Fabelmans" är inspirerad av Spielbergs uppväxt i Arizona, och hans egna stora kärlek till filmmediet. I ensemblen finns redan namn som Michelle Williams, Seth Rogen och Paul Dano, i roller inspirerade av regissörens familjemedlemmar, medan Gabriel Labelle spelar huvudrollen som den unge Spielberg. 
 
Filmen är det första samarbetet mellan Lynch och Spielberg, som båda satte igång sina filmkarriärer ordentligt på 70-talet. Lynch långfilmsdebuterade med "Eraserhead" kort efter att Spielberg fick sitt genombrott med "Hajen", och under de kommande åren följde fler framgångar för dem båda, med prisbelönta filmer som "Elefantmannen" och "E.T." 
 
På skådespelarfronten kan Lynch främst kännas igen som FBI-agenten Gordon Cole, i den egna tv-serien "Twin Peaks", en roll han senast upprepade 2017. Samma år spelade han en roll i filmen "The Lucky", och han har tidigare lånat ut sin röst till tv-serier som "The Cleveland Show". 
 
"The Fabelmans" får biopremiär den 23 november. 
| 5 februari 2022 11:30 |