TRIVIA

Skribent

Thomas Linnaeus

22 september 2023 | 13:00

David Fincher kunde ha gjort odödlig vampyrklassiker: "Han förändrade filmen"

Innan David Fincher regisserade “Seven” jobbade han tillsammans med David S. Goyer på “Blade”.
Efter att David Fincher blev klar med “Alien 3” letade regissören efter nya filmprojekt. Under denna tid fortsatte han jobba med musikvideor med bland annat Michael Jackson och Madonna.
 
Men Fincher vill fortsätta göra film, och innan valet landade på “Seven” jobbade regissören tillsammans med David S. Goyer på vampyrrullen “Blade”, skriver Slashfilm. I podcasten Happy Sad Confused berättar manusförfattaren mer:
 
- Jag tog fram ett utkast med Fincher innan han gjorde “Seven”, och jag minns att vi gick till vår producents kontor. Det var ett gigantiskt konferensbord där, och Fincher lade ut 40 till 50 böcker med fotografi och konst med post-it-lappar inuti och sa: “Det här är filmen”.
 
 
Regissören som i november är aktuell med thrillern “The Killer”, tog arbetet på allvar och hade en tydlig vision för “Blade”:
 
- Fincher tog oss med på en två timmar lång rundtur runt bordet för estetiken i den här scenen, hur den karaktären skulle vara. Det var en så fullständigt utarbetad visuell pitch för filmen. Jag hade aldrig sett något liknande förut! Mycket av det påverkade manusarbetet efteråt.
 
Till slut hoppade Fincher av projektet, och istället regisserades “Blade” av Stephen Norrington. Just nu jobbar Marvel på en ny version av “Blade”, där Mahershala Ali tagit över stafettpinnen från Wesley Snipes.
| 22 september 2023 13:00 |