EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

23 juni 2017 | 12:30

David F. Sandberg är klar för storfilm i Hollywood

Efter skräckfilmerna ”Lights out” och ”Annabelle: Creation” ska den svenske regissören bita i ett mycket mer påkostat projekt.
Det går riktigt bra nu för vår senaste Hollywood-export David F. Sandberg. Lågbudgetrysaren ”Lights Out” blev en stor framgång på bio, och snart aktuella ”Annabelle: Creation” får mestadels positiva recensioner.

Nu väntar något betydligt större:

- Jag har skrivit kontrakt och allting, men jag får inte säga något än, säger han hemlighetsfullt när vi pratas vid i telefon.

Sandbergs namn har cirkulerat bland annat kring DC:s superhjältefilm ”Shazam”, som också ligger hos Warner Bros som producerat hans två första långfilmer. Han vill dock inte säga om det är denna det rör sig om.

- Inget är officiellt än, även om vi har börjat jobba på filmen. De vill gärna hålla på saker till rätt tidpunkt.

Om vi leker med tanken, hur skulle en stor påkostad actionfilm se ut i din regi?

- Det får vi se. Det jag tyckt har varit väldigt roligt på både ”Lights Out” och ”Annabelle 2” har varit när saker har blitt lite mer action. Som i slutet i ”Lights Out” när poliserna kom och blev attackerade. Jag skulle gärna vilja testa att göra lite större actionscener, där man får vara lite mer påhittig. Det kan bli väldigt intressant.

Du har säkert drömt om andra genrer utöver skräck?

- Ja, man vill gärna testa annat också. Jag har ingenting emot skräckfilm och gör gärna fler skräckfilmer. Jag skulle inte bli ledsen om jag blev känd som skräckfilmsregissör bara. Men jag testar gärna annat också. Hemma i Sverige gick det ganska bra när jag gjorde animerad komedi i mina kortfilmer på Youtube. Jag är inte främmande för komedi heller.

Kan du ge oss någon liten ledtråd?

- Det är en mycket större film än vad jag har gjort hittills. Jag hoppas att det kommer ut om en månad eller så.

Kanske runt Comic Con i San Diego?

- Det är inte helt omöjligt, skrattar han.
 
Vi håller er uppdaterade om David F. Sandbergs kommande projekt. En längre intervju om "Annabelle: Creation" kommer upp närmare premiären i augusti.
 
Vad tror ni om Sandbergs hemliga nya film? Spekulera loss i kommentarerna nedan!
| 23 juni 2017 12:30 |