Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

14 oktober 2013 | 11:30

David Duchovny och Gillian Anderson öppna för tredje "Arkiv X"-film

I helgen var det "Arkiv X"-reunion för hela slanten i New York. Och både i skrift och tal erkände de bägge huvudpersonerna att de var redo för en film till.

I år är det 20 år sedan "Arkiv X" kom till TV-rutorna med sitt "The truth is out there". David Duchovny och Gillian Anderson som spelade huvudpersonerna tillika FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully i den kultförklarade TV-serien har under sommaren kört några reunion-tillfällen för att fira dessa två decennnier. I helgen var det New Yorks tur.

Och både i en AMA-utfrågning (står för ask me anything) på nätet och vid en paneldiskussion för fansen på Paleys mediecenter framkom att Duchovny och Anderson är ombord för en tredje "Arkiv X"-film.

"Jag tror att Chris [Carter, "Arkiv X"-skaparen] jobbar på ett manus just nu", skrev Duchovny som svar på en direkt fråga om en eventuell film till.
"Gillian är på, jag är på, så börja era skriftliga kampanjer nu. På allvar. Vi skulle alla älska att göra en film till. Bollen ligger i Fox händer. Alltså, inte i Fox Mulders händer, utan i Fox filmstudions."

"Arkiv X" sändes i nio säsonger mellan åren 1993 och 2002. Därefter följde två långfilmer, "Arkiv X: Fight the Future" (1998) och "Arkiv X: I Want to Believe" (2008).

Det har varit prat om en tredje film förut, men nu verkar det onekligen vara något närmare verkligheten. Eller?

| 14 oktober 2013 11:30 |