Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 juni 2017 | 15:00

David Bowie kunde ha spelat Jared Letos roll i ”Blade Runner 2049”

Regissören Denis Villeneuve berättar: ”Jag behövde en rockstjärna.”
David Bowie kunde ha fått rollen som Neander Wallace i ”Blade Runner 2049”. Det berättade regissören Denis Villeneuve för oss under en pressträff i Barcelona.

Det handlar om karaktären Neander Wallace, som gestaltas av Jared Leto. Leto är förstås ett bra val till alla skruvade roller, men med rockikonen Bowie - som dessutom var ett stort fan av originalfilmen - skulle det onekligen bli något annorlunda.

- Jag behövde en rockstjärna för att porträttera den här karaktären. Vår första tanke var att gå till David Bowie. För mig är han en konstnär som förkroppsligar ”Blade Runner”. Vi bestämde oss för att erbjuda honom rollen, och vad vi förstod skulle han vara ledig det kommande året. Men när vi hade lagt fram erbjudandet nåddes vi av den sorgliga nyheten, minns Villeneuve.

När Bowie gick bort i januari 2016, behövde filmteamet hitta någon annan som hade de egenskaper Villeneuve sökte efter.

- Jared Leto kom ombord, och Jared är en extremt hängiven skådespelare. Det var en riktig resa att jobba med honom. Jag kan inte säga så mycket om karaktären, men det var verkligen en upplevelse att jobba med Jared.
 
 
Karaktären Neander Wallace är en av många hemligheter som omger ”Blade Runner 2049”. Man kan gissa sig till att han inte är en av de goda killarna, men mer lär kanske bli tydligt efter nästa trailer som landar i juli.

- Jag ser fram emot när ni får se filmen. Ni kan älska den eller hata den. Men hans roll kommer bli en snackis, lovar Villeneuve.

”Blade Runner 2049” får svensk biopremiär 6 oktober. Fler intervjuer publiceras närmare premiären.
| 25 juni 2017 15:00 |