Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

18 maj 2020 | 19:25

David Arquette återvänder till ”Scream 5”

Vi har inte sett det sista av Deputy Dewey än.
David Arquette, som spelade nördige Deputy Dewey i Wes Cravens ”Scream” på 90-talet, återvänder snart till samma roll för femte gången. Entertainment Weekly bekräftar att han är den förste skådespelaren att kliva ombord ”Scream 5”:

- Jag ser fram emot att spela Dewey igen och återförenas med min "Scream"-familj, både de gamla och de nya. "Scream" har varit en så stor del av mitt liv, och för både fansens och min egen skull ser jag fram emot att hedra Wes Cravens arv, kommenterar David Arquette.

James Vanderbilt ("Zodiac", "The Amazing Spider-Man") har skrivit manus tillsammans med Guy Busick ("Ready or Not"). Regisserar gör Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett, också de kända för den underhållande slashern "Ready or Not" från förra året.

Filmskaparna förhandlar även med Neve Campbell, för visst är ingen "Scream"-film komplett utan en skrikande Sidney Prescott? Neve Campbell, David Arquette och Courteney Cox är trion som medverkat i alla "Scream"-filmer från 1996 till den senaste som kom 2011.

"Scream 5" kommer att spelas in i Wilmington senare i år, så vi kanske kan hoppas på en premiär redan 2021.