Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

6 januari 2024 | 18:01

Streamingtips: Christopher Nolans "The Dark Knight"-trilogi flyger in hos Viaplay

Se Christian Bale grymta och se butter ut i hela tre filmer om den populäre superhjälten.
Den numera ökända "The Dark Knight"-trilogin tågar in på Viaplay idag. "Batman Begins" startade trilogin med Christian Bale i huvudrollen som titelkaraktären där han grymtar, stönar och väser sig fram i hela tre filmer. Vid sin sida får han sällskap av Michael Kane, Liam Neeson, Cillian Murphy och den nyligen avlidne Tom Wilkinson.
 
Uppföljaren "The Dark Knight" är kanske den mest kända i trilogin, dels på grund av Heath Ledgers minnesvärda tolkning av Jokern men också på grund av hans tragiska bortgång. Många menar att Jokern i "The Dark Knight" är den bästa tolkning vi någonsin kommer få - se och avgör själv om du håller med. Efter Ledger har vi haft både Jared Leto och Joaquin Phoenix som spelat den sinnesrubbade skurken. 
 
 
Den avslutande delen "The Dark Knight Rises" brer på med extra allt och kastar in både Tom Hardy och Anne Hathaway som Bane och Selina. Alexander Kardelo delar ut en stabil fyra i sin recension där han skriver att "även om jag nöjer mig med en 4:a i betyg till "The Dark Knight Rises", blir det en solklar 5:a till den nu officiellt mest imponerande superhjältetrilogin som någonsin har gjorts." 
 
"The Dark Knight"-trilogin finns att streama fritt på Viaplay från och med idag. Om du saknar tjänsten så går det att bra att hyra eller köpa filmen via exempelvis SF Anytime, eller streama den på HBO Max. 
 
| 6 januari 2024 18:01 |