Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

29 januari 2016 | 12:00

Därför visas ”The X-files”-avsnitten i fel ordning

Bara två avsnitt in på reviveln och avsnitten har redan börjar gå i o-ordning. Kan serien få samma öde som ”Firefly”?
Två avsnitt in är det redan en viss uppståndelse: det verkar som om någon har fifflat med spelordningen av avsnitten. Seriens skapare Chris Carter, som även låg bakom de första 9 säsongerna, talar nu till offentligheten för att intyga att ”The X-files” återkomst inte är i någon fara.

- På grund av att vi har ett särskilt ”story arc” som utspelar sig i mitten fanns det en risk att folk skulle bli förvirrade undra vad som har hänt om vi skulle gå hoppa direkt från ett mytologiskt avsnitt till ett enskilt avsnitt. Så detta löste problemet. Det passade bättre att göra det femte avsnittet till avsnitt två. Det blev en bättre övergång.

Den nya ordningen är lite invecklad. Vad som var avsett att bli Avsnitt 2 har nu blivit Avsnitt 4, och Avsnitt 4 blir nu Avsnitt 5, eftersom 5 har blivit 2. Bara Avsnitt 3 får behålla sin ursprungliga plats på listan.

Fansens största farhåga när de hör att en FOX-serie ska börja köras i o-ordning är att serien ska gå samma tråkiga öde som sci-fi-serien ”Firefly” från millenniumskiftet, som förvirrade även de mest hängivna fansen (och sedan lades ner – ack å ve!). Att det dock är skaparen själv och inte något TV-bolag som har varit inne och pillat med det här är dock ett gott tecken. Om någon vet hur ”The X-files” ska se ut så är det väl ändå han!

Serien går på TV3 på torsdagar kl. 22:00.

Tycker du att Avsnitt 5 mäjkade säns efter Avsnitt 1?
| 29 januari 2016 12:00 |