Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2016 | 08:15

Därför skippar ”Rogue One” öppningstexten

Den gula texten som inleder alla ”Star Wars”-filmer kommer inte synas på bioduken i december.
”I en galax långt, långt borta…”

Den har blivit en lika stark Star Wars-tradition som John Williams episka musik och gnistrande ljussablar. Den inledande texten som flyger genom bioduken och summerar handlingen (så att man kan hoppa rakt in i actionscenerna) har synts före samtliga filmer i Star Wars-sagan. 

Men Gareth Edwards ”Rogue One” blir ett undantag. Ryktet har gått länge, och bekräftas nu av LucasFilms VD Kathleen Kennedy. Förklaringen är att spinoffen ”Rogue One: A Star Wars Story” ska urskilja sig från trilogierna, säger hon till Variety:

- Vi kände att det är något så typiskt för filmerna i sagan. Vi kommer troligen inleda den här filmen på ett traditionellt sätt, med bara titeln. 

En liten men ack så viktig detalj för Star Wars-fans, som kommer sitta bänkade i biostolar från 14 december.

"Rogue One: A Star Wars Story" är en fristående historia som utspelar sig före händelserna i "Stjärnornas krig" från 1977. Här får vi se hur rebellerna kom över Imperiets planer för Dödsstjärnan. Låter det bekant, så läste du om det i inledningen på ovan nämnda film.



I huvudrollerna syns Felicity Jones, Forest Whitaker och Mads Mikkelsen - med vår egna Fares Fares i en liten men säkert mycket viktig roll...

Vad säger ni, kommer ni sakna inledningstexten?
| 23 november 2016 08:15 |