Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 augusti 2017 | 14:30

Därför ser Pennywise annorlunda ut i nya "Det"

Regissören Andy Muschietti var aldrig något större fan av miniserien från 1990.
Om bara några få veckor är clownen Pennywise tillbaka på bio för att sätta clownskräck i en ny generation. Samtidigt som många ser fram emot rysaren, har den fått viss kritik på förhand - mycket tack vare Bill Skarsgårds annorlunda look i huvudrollen.

Regissören Andy Muschietti ("Mama") förklarar i en intervju med Collider:

- Den här varelsen har funnits i tusentals år... Jag gillar inte 1900-talets clown-look. Jag tycker det ser billigt ut, och är för besläktat med sociala händelser, cirkus och sånt. Jag är estetiskt mer intresserad av den gamla tiden, som 1800-talsclownen. Med tanke på att han varit med så länge tänkte jag: varför inte en uppgradering.
 
 
Så Tim Currys otäcka nuna från miniserien "Det" (1990) är helt enkelt inte tillräckligt läbbig längre. Och det är möjligt att regissören har ändrat på mer saker i sin remake. Muschietti har också sagt att han aldrig fastnade för "Det" när den sändes i början av 90-talet. Han var helt enkelt för gammal för att bli skrämd som så många andra:

- Jag var ärligt talat inte ett stort fan av miniserien. Jag var inte längre ett barn när den kom ut år 1990, så jag var mer fäst vid boken och vid Stephen Kings värld, snarare än tv-serien.
 
 
- Men jag förstår hur ikonisk den var för en hel generation. Den satte sitt avtryck när de såg den med väldigt unga ögon som tv-film eller på VHS. Många minns inte helheten men de minns scenerna som skrämde dem, säger han till GamesRadar.

"Det" får svensk biopremiär 13 september.
 

Läs också: "Det" har redan begått ett oförlåtligt misstag

 
Tim Curry eller Bill Skarsgård - vems clownlook föredrar ni? Berätta i kommentarerna nedan.
| 22 augusti 2017 14:30 |