Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 november 2022 | 14:30

Därför misslyckades de nya ”X-Men”-filmerna - enligt James McAvoy

James McAvoy stormtrivdes med att spela den yngre professor X men medger att han inte var helt nöjd med resultaten.
”X-Men”-serien har sedan 2000 års debut gått igenom en rad filmer med varierande kvalitet. Publiken har aldrig svikit men medan kritikerna älskat främst ”X-Men 2” så har de senare filmerna, med undantag för spin-offen ”Logan”, fått både ris och ros.
 
I rebooten ”X-Men: First Class” (2011) porträtterade man flera av supermutanterna i ung form, inklusive ledaren professor X som spelades av brittiska stjärnan McAvoy. Han kom att medverka även i de tre kommande filmerna ”Days of Future Past”, ”Apocalypse” och ”Dark Phoenix ”.
 
I en intervju med GQ UK berättar skådespelaren att han gillade att spela in filmerna:
 
- Det var en av de mest positiva upplevelser jag haft med en studio. Jag ser de inte riktigt som pengajobb. ”Days of Future Past” tycker jag är en av de bättre filmerna jag varit involverad i.
 
Men han förstod samtidigt varför de inte var lika populära som föregångarna, skriver Dark Horizons.
 
- Min största kritik av vad vi gjorde genom de fyra filmerna var att after första filmen så utnyttjade vi inte relationen mellan Xavier och Fassbenders Magneto, som verkligen formade ryggraden för första filmen. Så det var lite, varför gjorde vi oss av med det enorma vapnet?
 
Om möjligheten att se McAvoy i rollen igen så är svaret ganska simpelt.
 
- Jag är väldig snabb att säga ”Nej, jag är färdig”. Eller ”Jag har inte lust att komma tillbaka”. För man går vidare... Jag har definitivt inte fått något samtal från Marvel, och om jag fick det så skulle jag definitivt inte berätta det.
| 29 november 2022 14:30 |