Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 november 2022 | 16:30

”Love Actually”-scenen som Hugh Grant hatade

Många älskade att se stjärnan dans loss i den romantiska julkomedin - men själv avskydde han att filma scenen.
Richard Curtis film blev en enorm framgång när den kom 2003, mycket tack vare att den var full av kända skådespelare. En av de främsta, Grant, spelade premiärministern som i en populär sekvens dansar genom korridorerna på 10 Downing Street till Pointer Sisters 1980-talsdänga ”Jump”.
 
Men skådespelaren själv var allt annat än förtjust i scenen. I ABC:s ”The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later”, inför 29-årsjubileet av filmen, berättar han:
 
- Jag läste det i manuset och tänkte ”Åh ja, jag kommer hata att göra det här”. Jag ville inte göra dansen alls, speciellt inte att repetera den. Än idag är det massa människor, och jag håller med dem, som tycker att det är den mest olidliga scenen som någonsin gjorts på film. Sen finns det de som gillar den. Men jag ska ändå ge mig detta beröm... det var min idé att låta sekreteraren komma på mig. Genialt.
 
Regissören Curtis har sina egna minnen av när de filmade scenen då Grant ska ha varit grinig men var bunden av kontrakt att fullgöra scenen.
 
- Han fortsatte att säga ”nej”. Jag tror han hoppades att jag skulle bli sjuk eller något, och vi skulle säga ”Åh vad synd, vi måste skrapa den dansscenen”.
 
Se intervjun med Hugh Grant nedan:
 
| 29 november 2022 16:30 |