Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 november 2014 | 11:00

Därför får vi inte se Bran och Hodor i nästa "Game of Thrones"-säsong

"Game of Thrones"-showrunnern David Benioff avslöjar orsakerna till karaktärernas "friår".
Obs! Läs bara vidare om du har sett de fyra säsongerna av "Game of Thrones" som gått. Annars är det risk för att du spoilas!

För ett par månader sedan råkade Kristian Nairn, som spelar Hodor (Hodor! Hodor!) försäga sig i en intervju med australisk TV, vilket MovieZine rapporterade om. Han berättade då att vare sig han eller Isaac Hempstead Wright, som gör rollen som Bran Stark, kommer medverka i den kommande femte säsongen. 

Det skulle Nairn tydligen helst ha hållit tyst om, låter David Benioff förstå när han uttalar sig om saken i Entertainment Weekly

- Det hade varit bättre om det inte kommit ut och det är olyckligt att det gjorde det, säger Benioff. 

- Sanningen att säga så - även om vi ändrar och bearbetar saker från böckerna  - försöker vi ändå hålla de olika storytrådarna så lika och så parallella med böckerna som möjligt.  Och förra året kom vi ikapp med Brans historia i böckerna. Så om vi fortsatte med hans berättelse skulle han komma alldeles för långt framför de andra karaktärerna. 

I finalavsnittet av fjärde säsongen når Bran, Meera (Ellie Kendrick) och Hodor fram till grottan där den my(s)tiske Three-Eyed Raven (= treögda korpen) väntade dem. Underförstått ska han bli Brans mentor och öva upp Brans warg-förmåga. 

- Det kändes vettigt att sluta där. Bran går nu in i en träningsperiod, som kommer ta sin tid och som inte är särskilt intressant att dramatisera. Så istället för att sitta fast i en grotta i ett år tyckte vi att det skulle vara intressantare att lämna honom ett tag så när du ser honom igen... 

Och som Entertainment Weekly så riktigt påpekar, det är ju inte som att det inte finns andra karaktärer att följa. Khaleesi i Merereen, Cersei i King’s Landing, Arya i Essos, Jon Snow vid The Wall, Brienne ute på vägarna, Sansa på The Eyrie och Theon/Reek på Dreadfort. Plus allt som kommer hända i den nya tråden, som leder till Dorne.

Längtar ni till våren nu och den nya säsongen?
| 6 november 2014 11:00 |