Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

4 juni 2015 | 09:00

Därför dödades "Seinfeld"-fästmön

Nu avslöjas den verkliga orsaken till varför George Costanzas fästmö Susan togs av daga.
Två ord: dålig kemi.

Det är i alla fall vad skådespelaren Jason Alexander uppger var anledningen till att hans rollfigur George Costanzas fästmö Susan, spelad av Heidi Swedberg, fick slicka de där giftiga kuverten (med parets bröllopsinbjudningar) i slutet av sjunde säsongen och sedan kola vippen. 

Det var i en intervju med den amerikanska radiopersonligheten Howard Stern som hela historien framkom. Alexander påpekade att han absolut inte hade något emot Swedberg på ett personligt plan, men att det inte gick att jobba ihop.

- Jag älskar henne. Hon är en fantastisk person. Jag älskar henne. Men jag kunde inte få det att fungera i vårt samspel. Hennes instinkter om hur man skulle göra en scen, var humorn låg, var aldrig i linje med mina instinkter. Och hon kunde göra en sak och jag kunde tänka, okej, jag fattar vad hon gör här och så försökte jag anpassa mig till det. Och sen ändrade hon sig!

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
"Det var du som ville döda henne!" "Nej, du!" Nej, det var Julia!

Alexander avslöjade också vilken panik han fick när "Seinfeld"-skaparen Larry David ringde upp honom för att berätta om en "glad nyhet". 

- Jag hade gjort tre avsnitt med henne när Larry ringde och sa: "goda nyheter! Jag har en jättebra historiebåge för dig den här säsongen. Du ska förlova dig!" Jag bara: "åh, kul, med vem?" Och han svarade: "Susan". Varpå jag sa: "åh, kul, så vem ska spela George?". För det var en sån katastrof. 

Det var inte förrän de andra "Seinfeld"-skådisarna fick spela mot henne som de insåg hur besvärligt Alexander haft. 

- Jag höll på att bli tokig, jag sa det till dom, "ni dödar mig här, jag kan inte få det att funka med henne"! Då var det fortfarande inte bestämt hur säsongen skulle sluta, om George skulle gifta sig med henne eller om hon skulle lämna honom.Men så till sist gjorde de ett avsnitt där Elaine [Julia Louis-Dreyfus] och Jerry [Jerry Seinfeld] hade massa scener mot henne.  Och när den veckan var över kom de och bara: "vet du vad? Det är helt jävla omöjligt. Det går inte." Och det var faktiskt Julia som sa "alltså jag vet inte, men vill man inte bara döda henne?" Och Larry bara: "kebang!".

| 4 juni 2015 09:00 |