Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 juni 2015 | 15:00

Därför avslöjade "Terminator Genisys" sin stora twist i förväg

Regissören Alan Taylor: "Det var inte meningen att någon skulle få veta."
De flesta av oss hatar att få något viktigt ur handlingen i en film eller tv-serie avslöjat i förväg. I fallet "Terminator Genisys" valde filmstudion själva att släppa en överraskning redan i sin marknadsföring. Slarvigt eller smart? Bedöm själv.

Inte sett filmen? Läs vidare på egen risk!Enligt trailern - och till och med filmpostern, för den uppmärksamme - är det klart och tydligt att John Connor blivit en slags Terminator. Och mycket riktigt, mot slutet av filmen är det han som blir den stora skurken. Regissören Alan Taylor ("Thor: The Dark World") pratar om sjukhusscenerna där hemligheten avslöjas.

- Jag regisserade de scenerna med avsikten att ingen skulle veta. Det är en av mina favoritsekvenser i filmen - och jag tycker att Jason Clarke gjorde ett fantastiskt jobb. När han kliver in på sjukhuset år 2017 och fram till den stora vändningen ska man tänka: "Det här är bra!".

Taylor var inte nöjd med studions val att spoila twisten på förhand. För Uproxx berättar han att de hade några "otrevliga samtal".

- Jag förstår att de ansvariga för marknadsföringen hade sin utmaning och tyckte det här var rätt beslut. De behövde sända ut ett starkt budskap till publiken, och säga att den här filmen är något nytt. Folk fick inte missta filmen för en reboot, ingen av oss vill reboota James Camerons två perfekta filmer. De var tvungna att ändra folks uppfattning radikalt.

- Det har varit lärorikt för mig att se vilka utmaningar som ligger bakom en films marknadsföring, säger Alan Taylor.

Trailern till "Terminator Genisys":Ni som sett filmen - hur upplevde ni twisten med John Connor? Kommentera nedan.
| 30 juni 2015 15:00 |