Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 november 2018 | 17:45

Danska rysaren "Finale" finns nu att streama

På en nattöppen mack utan en kund i sikte kan ingen höra dig skrika...
Klaustrofobisk skräck, en maskerad galning och två tjejer i fara. Av trailern att döma verkar "Finale" tillräckligt stämningsfull och skruvad för att väcka vår nyfikenhet. Idag släpps den danska rysaren online.

Filmen utspelar sig under en lugn natt då hela Danmark sitter klistrade framför en stor tv-händelse. På en nattöppen mack är det business as usual, men Agnes och Belinda ser inte fram emot sitt långtråkiga skift. Den här kvällen blir dock inte så lugn som de trodde. Någon har valt ut de två tjejerna som huvudroller i en skruvad lek...
 
 
Debuterande Søren Juul Petersen regisserar efter en hyllad roman av Steen Langstrup. I rollistan syns bland andra Anne Bergfeld ("Badhotellet").

I en artikel hos ScreenAnarchy från 2016 beskrev producenterna filmen som en "high-concept, smart skräckis (...) som fortsätter på den skandinaviska traditionen av intensivt drama med tredimensionella karaktärer."

- På ytan handlar "Finale" om två tjejer och deras nattjobb under en stillsam kväll. Men på djupet handlar den om modern underhållning, mänsklighetens morbida nyfikenhet och Dark Web, berättar regissören.
 
"Finale" finns att streama exklusivt hos Blockbuster.
| 26 november 2018 17:45 |