Serie

Skribent

MovieZine

2 maj 2023 | 09:17

Danny Saucedo gör skådespelardebut i nytt relationsdrama

Eva Röse och Ardalan Esmaili har huvudrollerna i Viaplays nya dramaserie "Scener efter äktenskap".
Eva Röse och Ardalan Esmaili har huvudrollerna i Viaplays nya dramaserie "Scener efter äktenskap". De spelar ett nyseparerat par som möts varje vecka på en vägkrog när de ska lämna över barnen.
 
Danny Saucedo gör dessutom skådespelardebut som bartender på restaurangen där ex-parets känslomässiga möten sker.
 
- Seriens titel är en blinkning till Ingmar Bergmans verk och jag känner otroligt starkt för detta relationsdrama som är ett kammarspel. Det är skruvat, mänskligt, intensivt, med hög igenkänningsfaktor och mycket humor. Att spela in alla scener på en och samma plats lägger ett stort ansvar på skådespelarna men ger oss också mycket utrymme. Det är en ren ynnest, och jag har längtat så länge efter denna utmaning, säger Eva Röse.
 
 
Varje fredag klockan fyra byter två syskon hem. Överlämningen mellan föräldrarna sker på en vägkrog nära Öresundsbron. Mamma Lovis (Eva Röse) och pappa Kian (Ardalan Esmaili) tacklar sina känslostormar och separationen på olika sätt. Tiden ifrån varandra får dem att mogna på varsitt håll.
 
Lovis tvingas ta ett större ansvar och bli en mer närvarande mamma. Kians karriär har plötsligt tagit en flygande fart vilket stärker hans självförtroende. Och hur tacklar de den sexuella spänningen som fortfarande finns kvar mellan dem? Kan kärleken blomma igen eller är det försent?
 
Rollistan består också av Ann Petrén ("Jordskott"), Malou Marnfeldt ("Tunna blå linjen") samt barnen Darya och Dylan Kjellin. Inspelningarna pågår just nu och serien i åtta delar har premiär "längre fram" på Viaplay.
| 2 maj 2023 09:17 |